Toni Kroos, cel mai bun playmaker în 2014

Mijlocaşul german al echipei Real Madrid, Toni Kroos, a fost desemnat cel mai bun playmaker în anul 2014, într-o ierarhie realizată de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

93 afișări
Imaginea articolului Toni Kroos, cel mai bun playmaker în 2014

Toni Kroos, cel mai bun playmaker în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultimii şase ani, această categorie a fost câştigată de spaniolii Xavi Hernandez (2008, 2009, 2010, 2011) şi Andres Iniesta (2012, 2013).

Kroos, care în 2014 a câştigat titlul mondial cu Germania, titlul şi Cupa Germaniei cu Bayern Munchen şi a fost transferat la Real Madrid, a acumulat 110 puncte şi l-a devansat pe argentinianul formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi (108 puncte).

Pe poziţiile următoare s-au clasat James Rodriguez (Columbia/AS Monaco/Real Madrid), cu 53 de puncte, Andres Iniesta (Spania/FC Barcelona), cu 38 de puncte, Yaya Toure (Coasta de Fildeş/Manchester City), cu 29 de puncte, Bastian Schweinsteiger (Germania/Bayern Munchen), cu 28 de puncte, Neymar (Brazilia/FC Barcelona) şi Luka Modrici (Croaţia/Real Madrid), ambii cu câte 21 de puncte, Eden Hazard (Belgia/Chelsea Londra), cu 18 puncte, şi Ivan Rakitici (Croaţia/FC Sevilla/ FC Barcelona), cu 5 puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici