Toto Wolff, directorul Mercedes Formula 1: Coliziunea din Austria, un act necugetat! M-am săturat!

Toto Wolff, directorul executiv al echipei de Formula 1 Mercedes, a declarat, luni, că momentul coliziunii dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, de la finele Marelui Premiu al Austriei, a fost un act necugetat, fără a preciza care pilot este vinovat pentru incident, notează BBC.

4871 afișări
Imaginea articolului Toto Wolff, directorul Mercedes Formula 1: Coliziunea din Austria, un act necugetat! M-am săturat!

Toto Wolff, directorul Mercedes Formula 1: Coliziunea din Austria, un act necugetat! M-am săturat! (Imagine: AFP)

Lewis Hamilton şi Nico Rosberg s-au ciocnit în ultimul tur al Marelui Premiu de Formula 1 al Austriei, când Rosberg era lider, iar Hamilton era pe 2. Britanicul a câştigat cursa, în timp ce germanul a încheiat pe locul 4.

Toto Wolff a precizat că Mercedes ar putea impune ordine de echipă pentru a evita incidente viitoare. "O opţiune ar fi fost să cerem îngheţarea ordinii de clasare în cursă la un moment dat, dar o astfel de mutare ar fi nepopulară. Gândul unei asemenea măsuri mă face să mă vomit, pentru că îmi place să-i văd cum concurează. Dar dacă nu se poate să fie o cursă fără contact, asta e consecinţa", a spus Wolff, citat de BBC.

Rosberg şi Hamilton s-au criticat reciproc pentru incidentul de duminică, dar comisarii de cursă îl învinovăţesc pe german şi l-au penalizat cu 10 secunde în clasamentul final. "A picat vina pe mine, ceea ce e dezamăgitor. Părerea mea e alta, dar nu e de niciun folos", a declarat Rosberg.

Este pentru a doua oară când Hamilton şi Rosberg se ciocnesc în ultimele cinci curse. În mai, monoposturile celor doi au suferit o coliziune în Marele Premiu al Spaniei, în primul tur.

"În Barcelona, am luat totul mai uşor, pentru că fuseseră 30 de curse fără o ciocnire. În naivitatea mea, mi-am spus că e OK, şi-au învăţat lecţia, au văzut consecinţele şi nu se va repeta. Dar acum trebuie să analizez toate opţiunile existente pentru a ţine situaţia sub control. Coliziunea din Austria a fost un act necugetat, lipsit de creier! M-am săturat!", a adăugat Wolff.

O serie de specialişti şi observatori consideră că este vina lui Rosberg pentru ultimul incident, dar Wolff a refuzat să precizeze care pilot este vinovat pentru incident. "Nu vreau să atribuiesc vina, pentru că de fiecare dată când te uiţi la imagini observi ceva nou. Nu poţi să spui cine este mai vinovat. Am o părere, dar nu o voi expune public. M-am săturat să încerc să analizez astfel de incidente. Pur şi simplu nu mai vreau niciun contact între piloţi", a spus şeful Mercedes.

Toto Wolff a menţionat că va discuta incidentul cu restul echipei manageriale, dar nu va avea niciun impact asupra negocierilor contractuale cu Nico Rosberg. Înţelegerea cu germanul în vârstă de 31 de ani expiră la finalul sezonului, dar pilotul şi oficialii Mercedes au lăsat de înţeles că vor să continue colaborarea.

După nouă curse încheiate din actualul sezon, Rosberg conduce în continuare, dar avantajul faţă de Hamilton este de doar 11 puncte. Urmează Marele Premiu al Marii Britanii, la Silverstone, pe 10 iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici