Tragerea la sorţi a grupelor CM-2014: Când va fi stabilită componenţa urnelor şi când se vor cunoaşte grupele

Componenţa a trei din cele patru urne pentru tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Cupei Mondiale din 2014 va fi stabilită la 3 decembrie, după o întrunire a Comisiei de Organizare a competiţiei, care va avea loc la Costa de Sauipe.

762 afișări
Imaginea articolului Tragerea la sorţi a grupelor CM-2014: Când va fi stabilită componenţa urnelor şi când se vor cunoaşte grupele

Tragerea la sorţi a grupelor CM-2014: Când va fi stabilită componenţa urnelor şi când se vor cunoaşte grupele

FIFA a decis componenţa primei urne valorice, cea a capilor de serie. Aceasta va fi formată din Brazilia (ţara gazdă), Spania, Germania, Argentina, Columbia, Belgia, Elveţia şi Uruguay, dacă va trece de Iordania în barajul intercontinental. În cazul în care Iordania se va califica la Cupa Mondială, reprezentativa Olandei va intra în urna capilor de serie.

Federaţia Internaţională a precizat că celelalte trei urne "vor fi alcătuite pe criterii geografice şi sportive (clasamentul FIFA din 17 octombrie)".

Comisia de Organizare a Cupei Mondiale se va întruni la 3 decembrie, cu trei zile înaintea tragerii la sorţi, şi va face propuneri pentru cele trei urne valorice astfel încât să se evite ca două sau trei echipe de pe acelaşi continent (n.r. - cu excepţia Europei) să se regăsească în aceeaşi grupă.

Conform AFP, la turneul final al Cupei Mondiale din 2010 a existat o grupă ideală, care a conţinut formaţiile Braziliei (America de Sud), Coastei de Fildeş (Africa), Portugaliei (Europa) şi Coreei de Nord (Asia).

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Cupei Mondiale din 2014 va avea loc la 6 decembrie, de la ora 18.00, la Costa do Sauipe.

Cele 31 de reprezentative calificate sunt următoarele:

Din Europa - Olanda (locul 8 în clasamentul FIFA), Italia (locul 9), Belgia (locul 5), Elveţia (locul 7), Germania (locul 2), Spania (locul 1), Anglia (locul 10), Rusia (locul 19), Bosnia-Herţegovina (locul 16), Croaţia (locul 18), Portugalia (locul 14), Franţa (locul 21), Grecia (locul 15).

Din zona Asia - Japonia (locul 44), Australia (locul 57), Iran (locul 49), Coreea de Sud (locul 56).

Din America de Sud - Argentina (locul 3), Columbia (locul 4), Chile (locul 12), Ecuador (locul 22), Brazilia (locul 11).

Din zona CONCACAF: SUA (locul 13), Costa Rica (locul 31), Honduras (locul 34), Mexic (locul 24).

Din Africa - Nigeria (locul 33), Coasta de Fildeş (locul 17), Camerun (locul 59), Ghana (locul 23), Algeria (locul 32).

Mai este de disputat întâlnirea retur din barajul intercontinental dintre Uruguay - locul 6 FIFA - şi Iordania - locul 70 FIFA - (în tur 5-0).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici