Trei medalii de aur, un bronz şi două recorduri europene pentru România la europenele de haltere

  • Halterofila română Mihaela Cambei a câştigat luni la Sofia trei medalii de aur la Campionatele Europene de Haltere.
  • Sportiva română a dominat competiţia în limitele categoriei olimpice 49 kg.
  • În plus e a a stabilit şi două recorduri europene.
197 afișări
Imaginea articolului Trei medalii de aur, un bronz şi două recorduri europene pentru România la europenele de haltere

Sursă foto: Facebook/Federaţia Română de Haltere

Mihaela Cambei s-a impus la stilul smuls cu 90 de kg şi a câştigat la aruncat cu 109 kg, nou record european. Halterofila tricoloră a cucerit aurul şi la total, cu 199 kg, de asemenea, nou record european.

Vechiul record european la aruncat era de 106 kg şi îi aparţinea tot ei, de anul trecut, de la Erevan. Tot de atunci, românca deţinea recordul continental la total, cu 198 kg.

La categoria 45 kg, Ioana Miron a obţinut o medalie de bronz la aruncat, cu 85 kg. La smuls, Miron a fost a şasea, cu 65 kg. Ea s-a clasat pe patru la total, cu 150 kg.

Campionatele Europenele de la Sofia sunt criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris. România participă cu 13 sportivi la europenele din Bulgaria.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici