Uniunea Asiatică de Tenis de Masă le oferă ruşilor şansa de a se califica la Paris 2024

Sportivilor ruşi li s-a oferit posibilitatea de a se califica la Jocurile Olimpice de anul viitor, prin intermediul unei competiţii organizate de Uniunea Asiatică de Tenis de Masă, relatează insidethegames.

56 afișări
Imaginea articolului Uniunea Asiatică de Tenis de Masă le oferă ruşilor şansa de a se califica la Paris 2024

Roman Markov, vicepreşedintele Federaţiei ruse de tenis de masă (FNTR), a declarat pentru agenţia oficială de presă rusă TASS că negocierile au avut loc între prim-vicepreşedintele Comitetului Olimpic rus, Igor Levitin, şi preşedintele Uniunii Asiatice de Tenis de Masă, Khalil al-Muhannadi Oman, în timpul Campionatelor Mondiale de Tenis de Masă pentru Veterani, desfăşurate săptămâna trecută în Oman.

"Colegii noştri asiatici sunt gata să accepte cu plăcere sportivii ruşi în familiile lor – fără ezitare", a spus el.

"Ei sunt gata să ne ofere posibilitatea de a concura şi de a participa la calificarea pentru Jocurile Olimpice din 2024.

"Acum trebuie să aşteptăm finalizarea consultărilor CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) pe această temă.

"După aceea, ar trebui să aibă loc negocieri cu Federaţia Internaţională de Tenis de Masă, care va lua în considerare posibilitatea trecerii noastre din Europa în Asia."

În luna martie a anului trecut, CIO a recomandat ca sportivilor ruşi şi belaruşi să nu li se permită să participe la competiţii internaţionale din cauza invaziei din Ucraina.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, nu a făcut un secret din faptul că ar dori ca sportivii din Rusia şi Belarus să fie reprezentaţi într-o anumită calitate la Paris 2024, probabil sub un steag neutru.

Însă, în condiţiile în care calificările pentru Jocurile Olimpice sunt deja în curs de desfăşurare şi nu există niciun semn că războiul cu Ucraina se va încheia, multe naţiuni europene sunt reticente în a le permite sportivilor ruşi şi bieloruşi să participe la evenimente în ţările lor.

Luna trecută, Consiliul Olimpic al Asiei a făcut o propunere la summitul olimpic de la Lausanne pentru a facilita participarea sportivilor din Rusia şi Belarus la competiţiile desfăşurate sub auspiciile sale.

Reprezentanţii federaţiilor internaţionale care au fost prezenţi au sprijinit această iniţiativă, s-a afirmat de către CIO.

Rusia a fost reprezentată de trei jucători la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Kirill Skachkov a ajuns în turul al treilea al probei masculine de simplu, pierzând în faţa germanului Dimitrij Ovtcharov, care a obţinut medalia de bronz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici