Victor Piţurcă nu mai este antrenorul Universităţii Craiova. Cine e favorit pentru a-i lua locul / Motivul din spatele deciziei

Universitatea Craiova a rămas fără antrenor principal. Victor Piţurcă a plecat de la club după doar 5 luni.

2655 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă nu mai este antrenorul Universităţii Craiova. Cine e favorit pentru a-i lua locul / Motivul din spatele deciziei

OFICIAL | Victor Piţurcă nu mai este antrenorul Universităţii Craiova. Cine e favorit pentru a-i lua locul

Victor Piţurcă, în vârstă de 63 de ani, a preluat postul de antrenor al Universităţii Craiova pe 22 august 2019. Despărţirea s-a produs de comun acord, iar Piţurcă şi-a motivat plecarea prin faptul că nu i s-au pus la dispoziţie toate resursele pentru îndeplinirea obiectivului.

”Clubul Universitatea Craiova şi antrenorul principal au hotărât de comun acord rezilierea contractului la cererea domnului Victor Piţurcă. Această cerere a fost fundamentată de domnia sa prin prisma faptului că dorinţa de a câştiga campionatul nu a fost susţinută de către club. Îi dorim mult succes!”, se arată în comunicatul postat de Universitatea Craiova pe pagina oficială de Facebook.

Cristiano Bergodi, fostul antrenor al celor de la FC Voluntari, ar putea fi înlocuitorul lui Victor Piţurcă pe banca Craiovei.

Victor Piţurcă: De ce să stau la Craiova? Să mă bată FCSB şi CFR?

Victor Piţurcă a declarat, sâmbătă, că motivul pentru care a părăsit Universitatea Craiova a fost că cei din conducere nu l-au susţinut în câştigarea titlului.

”Motivul gestului meu este cel pe care l-a anunţat şi conducerea în comunicatul oficial. Nu m-au susţinut pentru a putea câştiga titlul! E singurul lucru care m-a determinat să plec. Eu am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câştig campionatul, nimic altceva. Eu n-am venit la Craiova ca să fiu pe locul doi, locul trei. Doar titlul era ţinta mea, deşi în contract era prevăzut că trebuie să prind un loc de cupă europeană”, a declarat Victor Piţurcă pentru Gazeta Sporturilor.

Piţurcă este de părere că Universitatea Craiova nu are şanse la titlu: ” Nici măcar 10-20 la sută nu aveam şanse. Şi atunci de ce să stau? Ca să mă bată pe mine FCSB şi CFR?”.

”Nu-mi trebuiau mie bani sau nu ştiu ce pretenţii, am solicitat doar întăriri, să avem un lot competitiv, cu care să abordăm cele patru etape rămase de jucat plus play-off-ul cu şanse de a lua titlul. Am avut discuţii cu patronul Mihai Rotaru, dar nu le voi face niciodată publice. Eu le-am zis că vreau jucători, am făcut şi o listă, dar nu pot să stau şi în trei luni să urmăresc fotbalişti, să fac liste, dar să nu se mişte nimic în acest sens. Am aşteptat până cu o zi înainte de reunire, am luat vreun jucător? Nu! Atunci eu plec, nu mai stau. Dacă am fi reuşit să facem aceste achiziţii, atunci cred că, mai ales că îşi revenea şi Koljici, Universitatea era o echipă importantă în lupta pentru titlul de campioană. Dar nu s-a făcut nimic, nu s-a mişcat deloc pe piaţa transferurilor şi atunci eu am luat-o pe drumul meu”, a mai spus Piţurcă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici