Victorie pentru tricolore în Campionatul European de handbal: România - Croaţia, 31-26/ Cristina Neagu: Mergem cu două puncte în grupa principală şi începem să visăm

Echipa naţională feminină de handbal a României a câştigat, vineri, meciul cu reprezentativa Croaţiei, scor 31-26 (15-13), în ultimul meci din grupa D a Campionatului European din Suedia, iar tricolorele s-au calificat în grupa principală.

5447 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru tricolore în Campionatul European de handbal: România - Croaţia, 31-26/ Cristina Neagu: Mergem cu două puncte în grupa principală şi începem să visăm

Victorie pentru tricolore în Campionatul European de handbal: România - Croaţia, 31-26, în ultimul meci din grupa D (Imagine: captura video)

Mădălina Zamfirescu: Am intrat foarte determinate şi ne-am dorit de la bun început victoria

România a învins Croaţia cu 31-26 şi s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin. Deşi a părut un succes obţinut fără mari probleme, handbalistele au mărturisit la final că au avut ceva emoţii în faţa unui adversar mai slab cotat.

”Nu a fost o calificare fără emoţii, am luat de la bun început meciul cu Croaţia ca pe unul foarte greu. Ele au jucat fără presiune, nu mai aveau nimic de pierdut, chiar au dat totul, dar nu le-am lăsat să facă prea multe lucruri. Am intrat foarte determinate şi ne-am dorit de la bun început victoria”, a comentat Mădălina Zamfirescu, potrivit ProSport.

Desprinderea României pe tabela de marcaj a venit în repriza secundă, după ce România s-a apărat om la om la Andrea Penezic, handbalista cea mai valoroasă din tabăra Croaţiei.

”Se ştia de la bun început că Andrea Penezic este cea mai periculoasă adversară a Croaţiei, dar mă bucur că am anihilat-o. Ea ne-a dat cele mai multe goluri, dar după ce am ieşit cu Aneta (n.r. Udriştoiu) om la om, am reuşit să le închidem jocul”, a susţinut handbalista de la Dunărea Brăila.

În următoarele 5 zile pentru România urmează, aşadar, alte trei partide la Campionatul European, cu Danemarca, Ungaria şi Cehia. Din nou Danemarca... (n.r. zâmbeşte în prima fază Zamfirescu). Este o grupă grea, vrem să o luăm pas cu pas, să jucăm din ce în ce mai bine şi obiectivul nostru este să creştem de la meci la meci. Nu ne gândim cu cine evoluăm, ne interesează în primul rând ce jucăm noi. De fiecare dată am demonstrat că suntem cel mai greu adversar al nostru”, a mai spus interul României, care a adăugat în final că nu se pune problema oboselii după cele trei jocuri dipsutate până în prezent.

Ambros Martin: Am arătat că suntem puternici nu doar mental, ci şi ca handbal jucat

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin cu două victorii, după ce a învins Rusia şi Croaţia, iar selecţionerul Ambros Martin a declarat că este nevoie de trei victorii în următoarea fază pentru calificarea în semifinale.

”Cred că am meritat această calificare în grupele principale. Am avut trei jocuri diferite până acum, am jucat diferi. În toate am arătat însă că suntem la un nivel bun, iar în momente negative am reuşit să revenim. Cu Norvegia am fost conduşi cu 5 goluri şi am recuperat din diferenţă, azi cu Croaţia am avut handicap de trei goluri şi am întors rezultatul. Am arătat că suntem puternici nu doar mental, ci şi ca handbal jucat. Aştepăm următoarele meciuri, să ne şi recuperăm în ziua care urmează pentru că fetele au mai pierdut din energie”, a susţinut Ambros Martin, citat de ProSport.

Selecţionerul şi-ar fi dorit ca la meciul cu Croaţia să mai odihnească fetele care au dus greul în primele jocuri, dar strategia nu prea i-a reuşit, întrucât adversarul a reuşit să rămână aproape până prin minutul 45. ”Acesta este Campionatul European, nu am putut să ne odihnim”, a spus selecţionerul.

În următoarele zile urmează bătălia pentru calificarea în semifinale cu Ungaria, Danemarca şi Cehia. Din fericire, România se află în joc în această luptă, după ce a bătut Rusia cu 22-17, asigurându-şi astfel 2 puncte pentru startul grupei principale.

”Trebuie să uităm numele adversarilor, toate cele şase naţionale calificate pentru Main Round sunt în postura de a ataca o calificare în semifinale, unele au puncte mai multe, altele mai puţine. Dacă vrem să fim în semifinale trebuie să facem 8 puncte în grupa principală, asta e clar. Trebuie să câştigi toate jocurile”, a comentat Ambros Martin.

La prima prezenţă la un turneu final în calitate de selecţioner, Ambros Martin a declarat că se simte fericit. Dar... ”Trebuie să uit de mine, important este ce avem în teren”, a spus antrenorul României. În final, el a mărturisit că nu a văzut încă nicio adversară din grupa C care se împerechează cu grupa României, ”dar ştiu Ungaria”.

Cristina Neagu: Mergem cu două puncte în grupa principală şi începem să visăm

România a învins Croaţia, în ultimul meci al fazei grupelor, scor 31-26, iar Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 10 goluri şi a declarat la final că cele două puncte cu care tricolorele vor aborda grupa principală, se pot dovedi de aur.

"Suntem foarte fericite că am reuşit să câştigăm şi astăzi, mergem cu două puncte în Main Round şi, din punctul meu de vedere, începem să visăm! Mai e mult până departe, trebuie să ne refacem acum, să ne recuperăm. Aşteptăm echipele din Main Round, eu sunt mereu optimistă, însă uneori e mai bine să fii cu picioarele pe pământ. Îmi aduc aminte că la Rio am aşteptat o medalie...Acum e diferit. Am pierdut strâns cu Norvegia, a urmat o victorie extraordinară cu Rusia, am câştigat şi azi şi mergem cu două puncte uriaşe în Main Round”, a declarat

Le mulţumesc din suflet oamenilro care au fost în tribune, înseamnă enorm sprijinul lor. Aşa îi facem şi pe ei fericiţi şi sperăm să vină în continuare să ne susţină", a spus Cristina Neagu, la microfonul TVR, după victoria cu Croaţia.

Cristina Neagu a reuşit în această seară, la meciul România - Croaţia 31-26, 10 goluri, devenind lider în clasamentul golgheterilor Campionatului European din Suedia.

Bucureşteanca legitimată la Buducnost a ajuns la un total de 23 de goluri din 45 de aruncări (procentaj 51%) şi le devansează pe Svenja Huber (Germania), cu 20 de goluri din 38 de aruncări şi Tamara Mavsar (Slovenia), cu 20 de goluri din 28 de aruncări. Eliza Buceschi se află pe poziţia a cincea, cu 18 goluri marcate din 25 de încercări.

Alexandru Dedu: O clasare onorabilă ar fi 1-8, ţinând cont de pregătirea făcută

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a declarat după calificarea naţionalei României în grupele principale că obiectivul la acest turneu final rămâne clasarea între primele opt echipe.

"Suntem în grafic. Sunt mulţumit ţinând cont că experienţa echipei a scăzut, am scăzut cu 4 ani media de vârstă, eu sunt mulţumit de ce au realizat fetele până acum. Am vorbit cu Ambros, am schimbat câteva impresii. L-am întrebat care e starea de spirit şi ştiu că avem fete de calitate. E foarte important ca acolo să fie o echipă. Următoarea rundă va fi foarte grea, fiecare echipă vrea să câştige, să facă un joc cât mai bun. Vrem să terminăm în primele două. O clasare onorabilă ar fi 1-8, ţinând cont de pregătirea făcută", a declarat Alexandru Dedu la TVR.

În urma acestui rezultat, România se află pe locul doi, cu 4 puncte, la egalitate cu Norvegia, iar Croaţia nu are niciun punct după trei runde. Tricolorele au pierdut partida cu Norvegia, dar s-ar putea califica de pe prima poziţie, dacă Rusia va învinge Norvegia, de la ora 21.45.

Naţionala României va juca în grupa principală II de la Helsinborg, cu Ungaria, Cehia şi Danemarca.

La Helsingborg, croatele au expediate mai multe şuturi (raport 45-43), dar româncele au avut o eficienţă mult mai bună (72-58 %). Cristina Neagu (10 goluri) şi Eliza Buceschi (7 goluri din 8 încercări) au fost cele mai bune jucătoare ale României, iar Andrea Penezic (8 goluri) şi Zana Maric (7 goluri) s-au remarcat de la Croaţia.

România: Dedu, Ungureanu - portari; Udriştoiu 4 goluri, Szucs, Geiger, Pintea, Buceschi 7, Neagu 10, Florică, Laslo, Iuganu 2, Zamfir 2, Manea 3, Zamfirescu 1, Chintoan, Chiper 2. Selecţioner: Ambros Martin.

Croaţia: Razum, Besen - portari; Zadravec, Nemaskalo 3, Blazevic, Debelic 2, Covic 1, Posavec, Micijevic 1, Krsnik, Vidak, Penezic 8, Milanovic-Litre 1, Jankovic, Maric 7, Basic 3. Selecţioner: Goran Mrden.

În urma acestui rezultat, România se află pe locul doi, cu 4 puncte, la egalitate cu Norvegia, iar Croaţia nu are niciun punct după trei runde. Tricolorele au pierdut partida cu Norvegia, dar s-ar putea califica de pe prima poziţie, dacă Rusia va învinge Norvegia, de la ora 21.45.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici