Victoriile obţinute cu Mergea în faţa fraţilor Bryan l-au propulsat pe Inglot în echipă cu J. Murray

Victoriile pe care le-a reuşit în acest an cu Florin Mergea împotriva fraţilor Bob şi Mike Bryan l-au propulsat pe Dominic Inglot în "dublul" Marii Britanii, alături de Jamie Murray, pentru întâlnirea cu SUA, din turul I al Grupei Mondiale a Cupei Davis.

101 afișări
Imaginea articolului Victoriile obţinute cu Mergea în faţa fraţilor Bryan l-au propulsat pe Inglot în echipă cu J. Murray

Victoriile obţinute cu Mergea în faţa fraţilor Bryan l-au propulsat pe Inglot în echipă cu J. Murray (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De obicei, Andy Murray face pereche cu fratele său, Jamie, locul 33 ATP la dublu, iar presa engleză a speculat că aceasta va fi echipa şi în meciul în Cupa Davis cu SUA, programat în acest week-end, la Emirates Arena din Glasgow. Mai mult, o confuntare între fraţii Murray şi fraţii Bryan ar fi fost foarte atractivă pentru publicitatea evenimentului.

Însă căpitanul nejucător al selecţionatei britanice, Leon Smith, nu a putut trece cu vederea performanţele reuşite de Inglot, locul 38 ATP la dublu, în partidele cu adversarii din Cupa Davis. Florin Mergea şi Dominic Inglot au reuşit să-i învingă de două ori într-o lună pe liderii mondali ai probei de dublu, la Australian Open şi la turneul de la Dubai.

În aceste condiţii, Smith a decis să nu rişte, mai ales că dublul poate face diferenţa în stabilirea echipei care va merge în sferturile Grupei Mondiale.

Andy Murray, locul 5 ATP, este liderul britanicilor, urmat de James Ward, locul 111 ATP. De partea cealaltă, numărul 1 american este John Isner, locul 20 ATP, iar al doilea jucător de simplu va fi Donald Young, locul 47 ATP.

Întâlnirea va fi deschisă, vineri, de meciul Andy Murray - Donald Young.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici