Wayne Rooney a vorbit deschis despre problemele sale cu alcoolul

Fostul căpitan al naţionalei de fotbal a Angliei, Wayne Rooney, s-a destăinuit în podcastul lui Rob Burrow despre relaţia toxică pe care a avut-o cu alcoolul la începutul carierei sale de fotbalist, relatează BBC Sport.

247 afișări
Imaginea articolului Wayne Rooney a vorbit deschis despre problemele sale cu alcoolul

Wayne Rooney a vorbit deschis despre problemele sale cu alcoolul

Vorbind în cadrul noului podcast al fostului star din liga de rugby şi militant pentru lupta împotriva bolii neuronului motor (MND), Rooney a spus că băutura a fost o "eliberare" de presiunile faimei.

Rooney a debutat în Premier League la 16 ani pentru Everton şi a devenit rapid un nume cunoscut.

"Erau oameni cu care puteam să vorbesc, dar am ales să nu fac asta", a spus el.

Rooney, acum în vârstă de 38 de ani, este primul invitat al noii serii a podcastului The Total Sport de la BBC, intitulat Seven. Rob Burrow, afectat de MND, şi soţia sa, Lindsey, intervievează şapte mari sportivi şi le adresează şapte întrebări.

Preşedinte al Asociaţiei pentru Boala Neuronului Motor (MND), Burrow, care nu are voce şi foloseşte tehnologia AI şi o voce computerizată cu accent din Yorkshire pentru a comunica, a fost, de asemenea, ajutat de organizaţia caritabilă cu ajutorul tehnologiei eye-gaze pentru a realiza serialul.

Întrebat de Burrow despre cum a depăşit provocările din cariera sa, Rooney, care a marcat de 53 de ori pentru Anglia şi este cel mai bun marcator din toate timpurile al lui Manchester United, a adus în discuţie problema alcoolului ca fiind una dintre cele mai dificile.

El i-a spus lui Burrow: "Eliberarea mea a fost alcoolul, când aveam 20 de ani. Beam aproape până când leşinam.

"Nu voiam să fiu în preajma oamenilor, pentru că uneori te simţi jenat.

"Te simţi ca şi cum i-ai dezamăgit pe oameni şi, în cele din urmă, nu ştiam cum să mă descurc altfel."

Rooney, în prezent manager al lui Birmingham City, a continuat: "Când nu accepţi ajutorul şi îndrumarea celorlalţi, poţi fi cu adevărat într-un loc josnic, iar eu am fost pentru câţiva ani cu asta.

"Din fericire, acum nu mi-e teamă să merg şi să vorbesc cu oamenii despre probleme".

Rooney a spus că spiritul lui Burrow a fost o sursă de inspiraţie pentru el şi pentru alţii.

El a spus: "Cunosc la prima mână impactul pe care această [boală] îl poate avea asupra ta şi a oamenilor din jurul tău.

"Dar energia şi pozitivitatea ta îi ajută pe toţi ceilalţi din jurul tău, pot să văd banii pe care i-ai strâns pentru caritate şi pentru a-i ajuta pe alţii, este cu adevărat inspirant.", i-a spus Rooney lui Burrow.

Printre viitorii invitaţi la podcast se numără câştigătorul Cupei Mondiale de rugby din Anglia, Jonny Wilkinson, dubla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, Dame Kelly Holmes, şi Hannah Cockroft, de şapte ori medaliată cu aur la Jocurile Paralimpice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rooney,
burrow,
podcast

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici