70% dintre adolescente au vergeturi. Medicii avertizează că ele pot fi estompate, însă nu îndepărtate

Potrivit statisticilor, vergeturile sunt extrem de răspândite în rândul populaţiei feminine. Astfel, cifrele arată că 90 la sută dintre femeile gravide dezvoltă vergeturi în timpul sarcinii, în timp ce 70 la sută dintre tinere au acestă problemă încă de la vârsta adolescenţei.

478 afișări
Imaginea articolului 70% dintre adolescente au vergeturi. Medicii avertizează că ele pot fi estompate, însă nu îndepărtate

70% dintre adolescente au vergeturi. Medicii avertizează că ele pot fi estompate, însă nu îndepărtate (Imagine: Alex Barbulescu/Publimedia)

Potrivit medicilor, vergeturile sunt linii fine ale pielii, care apar ca urmare a distrugerii ţesutului subcutanat în urma creşterii rapide în greutate şi a întinderii excesive a pielii.

Creşterile rapide în greutate sau creşterea bruscă a volumului unui anumit segment, aşa cum se întâmplă în cazul femeilor însărcinate, determină distensia bruscă a pielii şi favorizează ruperea fibrelor componente. Specialiştii spun că vergeturile apar atunci când volumul creşte, dar devin evidente atunci când slăbim.

Citeşte mai multe despre vergeturi pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici