BabyPod - căşti vaginale, create de o companie spaniolă, pentru a facilita "comunicarea" cu fetuşii

Compania spaniolă BabyPod a creat un dispozitiv insolit, sub forma unui set de căşti vaginale, care se adresează femeilor însărcinate şi facilitează "comunicarea" cu bebeluşii nenăscuţi ai acestora, informează mashable.com.

623 afișări
Imaginea articolului BabyPod - căşti vaginale, create de o companie spaniolă, pentru a facilita "comunicarea" cu fetuşii

BabyPod - căşti vaginale, create de o companie spaniolă, pentru a facilita "comunicarea" cu fetuşii (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Căştile respective sunt poziţionate în vaginul femeii însărcinate şi vor difuza muzică în interiorul corpul viitoarei mame. BabyPod nu dispune de o conexiune Wi-Fi sau Bluetooth, ce ar putea reprezenta un risc pentru dezvoltarea copilului, ci de o conexiune prin cablu.

Dispozitivul trebuie deci să fie conectat la un aparat care să fie capabil să difuzeze muzică: un player MP3, telefon inteligent sau amplificator.

Potrivit companiei spaniole care a realizat acest aparat insolit, muzica activează centrele de stimulare a limbajului şi comunicării din creierul fetusului, fapt care l-ar determina pe acesta să răspundă la stimulii muzicali prin mişcări care imită vocalizarea.

În mod concret, muzica difuzată pe cale intravaginală ar încuraja fetusul să răspundă, mişcând gura şi scoţând limba.

Compania spaniolă spune că a ţinut cont şi de o serie de studii ştiinţifice, considerând că produsul său poate fi utilizat de femei însărcinate, începând din cea de-a 16-a săptămână de sarcină. BabyPod este comercializat în prezent cu preţul de 149,95 euro, precizează site-ul clubic.com.

Firma BabyPod crede în produsul său şi a organizat "primul concert din lume pentru fetuşi", în timpul căreia 10 viitoare mame au purtat acest tip de dispozitiv, în timp ce ascultau un mini-concert cu colinde de Crăciun susţinut de Soraya Arnelas, o fostă reprezentantă a Spaniei la concursul Eurovision.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici