Beneficiile cartofilor copţi

Cartofii copţi ar putea fi o metodă eficientă de luptă împotriva constipaţiei, asociată cu sindromul colonului iritabil, conform unor cercetări efectuate în Norvegia.

1169 afișări
Imaginea articolului Beneficiile cartofilor copţi

Beneficiile cartofilor copţi (Imagine: Hepta)

Într-un experiment efectuat la Universitatea din Trondheim, Norvegia, cercetătorii au urmărit evoluţia a 400 de pacienţi ce sufereau de sindromul colonului iritabil, informează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un consum regulat de cartofi copţi a redus aproape cu jumătate severitatea simptomelor de constipaţie.

Deşi nu s-a stabilit cu claritate cauza acestui fenomen, oamenii de ştiinţă consideră că un rol important ar putea fi jucat de fibrele şi amidonul din cartofi.

Conform unui studiu separat, efectuat la Universitatea de Stat din Ohio, coaja cartofilor este una dintre cele mai bune surse de fibre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici