Ce alimente din frigiderul tău trebuie să fie neapărat ecologice

Oamenii de ştiinţă avertizează că pesticidele ne pun în pericol sănătatea, deoarece aceste substanţe chimice pot duce la apariţia problemelor respiratorii şi a diferitelor tipuri de cancer.Pentru că unele dintre alimente mai mult intoxică organismul decât să îl hrănească, specialiştii în nutriţie au realizat o listă cu produse care trebuie să fie de origine ecologică.

116 afișări
Imaginea articolului Ce alimente din frigiderul tău trebuie să fie neapărat ecologice

Ce alimente din frigiderul tău trebuie să fie neapărat ecologice (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Căpşunile , cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante, au cel mai crescut conţinut de pesticide dintre toate fructele. Studiile de laborator au demonstrat că pe un singur fruct s-au descoperit până la 53 pesticide diferite care atacau în primul rând ficatul şi rinichii. "Substanţele chimice descoperite pe căpşuni nu dispar de pe suprafaţa fructelor prin spălare. În plus, pesticidele au pătruns în interiorul fructelor, astfel că şi conţinutul acestora este contaminat", spune dr. Marion Nestle, profesor de nutriţie şi sănătate publică de la Universitatea din New York.

Citeşte mai multe despre alimentele ecologice pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici