Cum afli dacă dieta pe care o urmezi este periculoasă

Căderea părului, deteriorarea unghiilor, apariţia ridurilor, urticaria sunt posibile efecte ale unui regim draconic, potrivit Gândul.

45 afișări
Imaginea articolului Cum afli dacă dieta pe care o urmezi este periculoasă

Cum afli dacă dieta pe care o urmezi este periculoasă (Imagine: Mediafax Foto)

Medicii nutriţionişti atenţionează că de cele mai multe ori dietele de slăbit, deşi duc la o scădere a masei corporale, sunt periculoase pentru sănătate, informează site-ul Yahoo Shine.

Printre cele mai devastatoare efecte ale unui regim nepotrivit se numără căderea părului, deteriorarea unghiilor, slăbirea sistemului imunitar, apariţia ridurilor şi a urticariei, odată cu distrugerea masei musculare.

Specialiştii enumeră şase semne care ne arată că dieta de slăbit este una periculoasă pentru organism.

1 Rezultate rapide. O persoană care urmează un regim trebuie să slăbească între două sau patru kilograme pe lună. Dacă dieta duce la depăşirea acestei limite, atunci riscăm să ne distrugem masa musculară. Medicul recomandă şi exerciţii fizice atunci când prescrie pacientului o cură, pentru ca musculatura acestuia să nu aibă de suferit, spune dr. Simona Berbece.

Citeşte mai multe despre cum afli dacă dieta pe care o urmezi este periculoasă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici