Cum arată costumele pe care le vor purta astronauţii în prima misiune de pe Marte. NASA a făcut publice primele imagini - FOTO

Agenţia Spaţială Americană (NASA) se pregăteşte să trimită primii oameni pe Marte în jurul anului 2030. În tot acest timp, încep să fie recrutaţi viitori astronauţi şi sunt puse la punct detaliile tehnice legate de primele zboruri, precum şi de costumele pe care le vor purta membrii primului echipaj de oameni care vor păşi pe Marte, informează Science Alert.

2212 afișări
Imaginea articolului Cum arată costumele pe care le vor purta astronauţii în prima misiune de pe Marte. NASA a făcut publice primele imagini - FOTO

NASA a făcut publice fotografii cu costumele pe care astronauţii le vor purta în prima misiune a omului pe Marte -FOTO (Imagine: NASA)

Oamenii de ştiinţă din cadrul NASA s-au gândit să împărtăşească publicului imagini cu costumul spaţial Z-2, care urmează să fie folosit de primii oameni din istorie care vor amartiza, scrie Science Alert

Prototipul costumului urmează să fie fabricat la scară largă şi a fost realizat cu scopul de a permite astronauţilor să exploreze o gamă cât mai variată de planete. Costumul nu va fi folosit în timpul misiunilor efectuate în spaţiu sau în interiorul navelor spaţiale, ci doar pentru a le permite astronauţilor să desfăşoare activităţi pe suprafaţa planetelor din sistemul nostru solar sau de pe alte planete.

NASA va folosi pentru prima dată costumul pentru a explora, a colecta probe şi a controla din exterior vehicule pe Marte. Design-ul costumului a fost ales încă de anul trecut, prin vot public, după ce NASA a propus două modele, ale căror schiţe puteau fi transpuse în realitate.

Costumul poate fi adaptat unei game cât mai variate de purtători, fiind, în acelaşi timp, un produs foarte rezistent la acţiunea factorilor din mediul exterior oricărei planete neprietenoase. Z-2 a fost realizat din materiale speciale, care dau acestuia o greutate scăzută, dar şi o rezistenţă sporită la clima ostilă de pe planeta roşie.  

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici