Încă două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 14

În ultima săptămână, au fost înregistrate alte două persoane care au decedat din cauza infecţiilor respiratorii severe. Astfel, numărul deceselor a urcat la 14. Niciuna dintre persoanele decedate nu fusese vaccinată, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică.

1448 afișări
Imaginea articolului Încă două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 14

Încă două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 14 (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Cele două decese, din săptămâna 23-29 ianuarie, au fost confirmate la persoane cu infecţii respiratorii acute severe (SARI), în acest interval fiind înregistrate au fost înregistrate 11 cazuri noi de gripă, cu şase mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent şi cu nouă mai puţine faţă de săptămâna precedentă. Numărul total, la nivel naţional, a ajuns la 420, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Dintre cele 14 persoane decedate, 13 dintre ele aveau deja probleme medicale pre-existente. Opt dintre victime sunt femei, iar şase, bărbaţi. Pe grupe de vârstă, cele mai multe victime, adică nouă, au peste 65 de ani, restul, respectiv câte un caz, fiind la grupele 0-1 an, 15-49 ani şi 50-64 ani.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, menţinându-se tendinţa de extindere regională în zona de sud-est (Bucureşti, Constanţa, Olt, Dâmboviţa), zona de nord-est (Iaşi, Suceava, Botoşani, Neamţ), cu răspândire locală (Alba, Bihor, Cluj, Braşov, Sibiu) şi cazuri sporadice în unele judeţe, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

Pănă la data de 29.01.2017, au fost vaccinate antigripal 482.900 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici