"Micul Pompei" a fost descoperit în nord-estul Veneţiei

Cel mai mare şi mai bine păstrat complex funerar roman, supranumit "Micul Pompei" şi descoperit în Italia, a fost adus la suprafaţă în timpul unor săpături arheologice realizate la 70 de kilometri, în nord-estul Veneţiei, au anunţat vineri cercetătorii.

467 afișări
Imaginea articolului "Micul Pompei" a fost descoperit în nord-estul Veneţiei

"Micul Pompei" a fost descoperit în nord-estul Veneţiei

Un monument impunător din secolul al III-lea e.n. a fost situat în afara zidurilor antice a ceea ce a fost odinioară colonia romană Iulia Concordia, situată în prezent în oraşul Concordia Sagittaria, din regiunea Veneto, conform ansamed.info.

Situl arheologic a fost comparat cu "un mic Pompei inundabil", deoarece acest complex funerar a fost inundat în secolul al V-lea e.n. Această catastrofă naturală care a însemnat, totodată, salvarea sitului, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul coloniei Pompei, îngropată în lavă după erupţia vulcanului Vezuviu, în anul 79 e.n.

În secolul al V-lea, inundaţiile au acoperit regiunea cu pietriş şi sedimente, astfel încât structurile antice au devenit inaccesibile şi invizibile vreme de 1.500 de ani.

În complex au fost descoperite două sarcofage, în apropierea unui podium înalt de aproape doi metri şi cu o lungime de şase metri, pe care se află două sarcofage, precum şi baza unui al treilea astfel de monument funerar.

Arheologii au descoperit, de asemenea, rămăşiţele unei necropole din secolul I î.e.n.

Săpăturile arheologice sunt finanţate de Regiunea Veneto, cu fonduri acordate de Uniunea Europeană, sub direcţia autorităţii pentru moştenire arheologică din Veneto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici