O femeie acuză medicii că au tratat-o pentru un cancer inexistent. Acum, nu-şi mai poate folosi mâna

O femeie în vârstă de 66 de ani, din Slatina, judeţul Olt, îi acuză pe medicii spitalului din oraş că au supus-o unui tratament agresiv pentru un cancer inexistent, iar tratamentul agresiv cu citostatice i-ar fi ars un nerv. În urma chimioterapiei, femeia nu-şi mai poate folosi o mână.

1460 afișări
Imaginea articolului O femeie acuză medicii că au tratat-o pentru un cancer inexistent. Acum, nu-şi mai poate folosi mâna

Olt: O femeie acuză că a fost tratată de un cancer inexistent, iar acum nu-şi mai poate folosi mâna

Femeia susţine că a făcut tratament oncologic după ce ar fi fost diagnosticată cu cancer de sân, iar din cauza tratamentului agresiv nu îşi mai poate folosi o mână. Când s-a adresat unor medici din Spania, femeia a aflat că, de fapt, tumora pe care o avea la sân nu fusese niciodată malign, astfel că a primit tratament inutil şi dăunător.

Directorul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea spune că acest caz este din anul 2014, iar pacienta nu s-a adresat spitalului pentru a se plânge cu privire la tratamentul aplicat.

„Ea (pacienta – n.r.) a făcut plângere penală, dar spitalul nu a primit nicio sesizare. Ea reclamă faptul că radiologul şi oncologul i-au pus un diagnostic greşit de cancer pentru o recidivă şi că prin chimioterapie i-au ars un nerv. Dar oficial de la ea, noi nu avem nimic", a declarat Rotea, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Nici directorul medical al spitalului Slatina, Andrei Ştefănescu, nu ştie mai multe detalii, susţinând că nu a primit nicio sesizare.

„Spitalul nu a primit nicio sesizare, dar din ce ştim, cazul datează de prin 2015 şi femeia a cerut o a doua opinie colegilor noştri din Spania, care nu au fost de acord cu diagnosticul pus de noi. În consecinţă, femeia a făcut o plângere la poliţie, însă eu sunt director medical de doar câteva luni, aşa că nu ştiu detalii despre acest caz, mai ales că este o situaţie foarte veche". A spus Ştefănescu

Potrivit purtătorului cu cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Olt, Alexandra Dicu, a existat o plângere penală, depusă la Poliţia din Olt, iar cazul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Femeia acuză medicii Spitalului din Slatina de malpraxis şi cere daune materiale pentru suferinţa cauzată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici