Previziune pentru 2014: Telefoanele mobile vor fi mai multe decât oamenii

Un raport al Naţiunilor Unite relevă faptul că la sfârşitul lui 2014 vor exista mai multe abonamente la telefoanele mobile decât locuitori ai planetei.

336 afișări
Imaginea articolului Previziune pentru 2014: Telefoanele mobile vor fi mai multe decât oamenii

Previziune pentru 2014: Telefoanele mobile vor fi mai multe decât oamenii

International Telecoms Union consideră că la începutul lui 2014 vor exista 7 miliarde de abonamente de telefon, informează BBC.

În prezent sunt 6.8 miliarde de abonamente şi 7.1 miliarde de oameni.

Rapoartele ITU din 2013 relevă faptul că mai mult de o treime din populaţia planetei se află în prezent "online".

Comunitatea Statelor Independente, alianţa ţărilor din fosta Uniune Sovietică, are cea mai mare rată de abonamente pentru telefoanele mobile, 1.7 la fiecare persoană.

În cealaltă extremă se află Africa, cu 63 de abonamente la 100 de locuitori.

"În fiecare zi ne apropiem de cifra în care vor fi atâtatea abonamente câţi oameni sunt pe Pământ", spune Brahima Sanou, directorul ITU al Biroului de Dezvoltare pentru Telecomunicaţii. 

Totuşi, în unele ţări, precum India, creşterea abonamentelor nu mai este atât de rapidă.

În ce priveşte mediul online, Europa are cea mai mare penetrare, cu 75 la sută din populaţie. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici