Samsung România şi-a dublat profitul net în 2012 şi va acorda dividende de peste 14 milioane euro

Samsung Electronics România a consemnat anul trecut un profit net de 63,2 milioane de lei, dublu faţă de 2011, şi va acorda asociaţilor dividende de 61,1 milioane de lei (14,2 milioane euro), de aproape şase ori mai mult decât în anul precedent

149 afișări
Imaginea articolului Samsung România şi-a dublat profitul net în 2012 şi va acorda dividende de peste 14 milioane euro

Samsung România şi-a dublat profitul net în 2012 şi va acorda dividende de peste 14 milioane euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La nivelul anului 2011, dividendele încasate de asociaţi s-au ridicat la 10,48 milioane de lei.

Dividendele pentru exerciţiul financiar 2012 vor fi încasate la o dată ulterioră, care va fi stabilită de asociaţi, conform unei hotărâri adoptate la 1 martie.

Samsung Electronics România are ca asociaţi Samsung Electronics Europe Holding Cooperatief UA (Olanda) şi Young Lak Jung, cetăţean sud-coreean.

În 2011, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, Samsung Electronics România a înregistrat o cifră de afaceri de 1,53 miliarde de lei, de la 566,8 milioane de lei în urmă cu un an, şi un profit net de 31,85 milioane de lei, în creştere cu 281,9% faţă de 2010.

Compania vinde componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii.

Grupul sud-coreean Samsung este cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial după vânzări. În 2012, vânzările consolidate ale grupului au însumat 187,2 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici