- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (01.03.2013, 15:53)
- Andrei Constantinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretul Coca Cola: Ingredientele care fac din sucul celebru o băutură de succes
Secretul sucurilor carbogazoase stă la baza unor studii riguroase efectuate de cercetători în domeniul alimentaţiei. Celebra băutură Coca Cola are însă o combinaţie perfectă în ceea ce priveşte gustul, obţinut în urma unor inovaţii din domeniul biochimiei.
27247 afișări
Secretul Coca Cola: Ingredientele care fac din sucul celebru o băutură de succes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Michael Moss, jurnalist al publicaţiei Huffington Post şi câştigător al premiului Pulitzer, a aflat ce stă de fapt în spatele formulei secrete de preparare a băuturii Coca Cola, relatează publicaţia americană. Moss a discutat cu Jeffrey Dunn, fost şef operaţional în cadrul Coca Cola pentru regiunea America de Nord, acesta explicând pentru jurnalistul american de câtă cercetare în ingineria biochimică a fost nevoie pentru a perfecţiona gustul băuturii carbogazoase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Ceasul de aur al celui mai bogat om de pe Titanic va fi scos la licitație, alături de alte obiecte unice. Care sunt prețurile estimate
-
Ciolacu, declaraţie bizară: "Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi"
-
Se construieşte un nou aeroport internaţional în România. Proiectul a primit acordul ROMATSA
-
NATO s-a antrenat în dislocarea rapidă a trupelor pe teritoriul României
Potrivit sursei citate, în urmă cu 13 ani, persoana aflată la cârma companiei a angajat o firmă elveţiană pentru a ajuta la identificarea ingredientelor şi a legăturilor chimice care se stabilesc între acestea, ce duc practic la formarea gustului irezistibil pe care Coca Cola îl are.
După o serie de cercetări desfăşurate de firma eleveţiană au fost descoperite câteva dintre elementele băuturii carbogazoase care fac din aceasta un produs ce nu poate fi refuzat. Astfel, elveţienii au susţinut că bulele carbogazoase din Coca Cola reprezintă unul dintre atuurile pe care băutura le are, generând un soi de dependenţă pentru cei care o consumă.
Totodată, firma a mai desluşit un comportament interesant al corpului uman atunci când vine vorba despre consumul de alimente sau băuturi. Potrivit cercetătorilor elveţieni, corpul uman simte o atracţie puternică pentru alimentele cu aromă puternică, însă, după o anumită perioadă de timp interesul pentru aceste alimente se pierde, corpul dorind constant lucruri noi.
Fenomenul identificat de cercetătorii din Elveţia este cunoscut drept "senzorial-specific de saturaţie" prin care corpul omenesc se satură de un anumit gust şi simte senzaţia de suprasaturaţie.
Aspectul diferit al băuturii Coca Cola constă într-o combinaţie perfectă de arome şi gusturi, potrivit lui Jeffrey Dunn.
"Ne-au spus (n.r cercetătorii elveţieni) că ceea ce este fascinant despre Cola în comparaţie cu alte băuturi carbogazoase constă în echilibrul aproape perfect al gustului", a declarat Jeffrey Dunn pentru Michael Moss.
Rezultalele cercetărilor desfăşurate de elveţieni au rămas arhivate la Coca Cola, însă o parte din calităţile care fac din acest suc o băutură atât de dorită au fost făcute publice. Gustul irezistibil al sucului este compus din "aroma de vanilie bine proporţionată, plante citrice şi condimente speciale precum scorţişoară sau nucşoară. De asemenea, zahărul, acidul fosforic şi dioxidul de carbon sunt doar o parte din ingredientele ce compun gustul unic al băuturii", notează Huffington Post.
Pe lângă ingredientele sucului, Coca Cola este preferat de milioane de consumatori la nivel mondial şi datorită brand-ului consacrat sau a tehnicilor de marketing bine implementate.
Citește pe alephnews.ro: Procesul fraților Tate pentru trafic de persoane poate începe, a decis Tribunalul București
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
CANCAN.RO
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 793. Kievul distruge un elicopter militar rusesc pe aeroportul Ostafievo din Moscova / Putin arestează un jurnalist de la Forbes / Corpurile a 140 de ucraineni morţi, returnate familiilor
-
astăzi, 17:19
Cazul Tate: Dosarul de trafic de persoane va ajunge la judecată