- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (21.08.2012, 17:06)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretul din spatele alimentelor “de alint”. De ce ciocolata sau o ceaşcă de ceai te pot face să te simţi mai bine
Secretul din spatele stării de bine pe care o dau produsele alimentare precum ciocolata sau ceaiul s-ar putea să fi fost descoperit.
2773 afișări
Secretul din spatele alimentelor “de alint”. De ce ciocolata sau o ceaşcă de ceai te pot face să te simţi mai bine (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii au aflat că anumite arome din alimentele consumate în mod frecvent au similitudini de ordin chimic cu drogurile, putând avea acelaşi efect ca acestea, scrie Daily Mail.
O echipă de cercetători implicată într-un studiu pentru stabilirea efectelor pe care le au aromele asupra stărilor a descoperit că anumite ingrediente naturale regăsite în alimente au structuri chimice similare cu un medicament prescris în mod frecvent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Antreprenorii, managerii din privat, oamenii de business, trebuie să se implice mai mult în guvernarea României
-
Moscova reacţionează la declaraţiile lui Macron şi David Cameron: Este o escaladare directă a tensiunilor în jurul conflictului ucrainean
-
F-35 pentru România. Un model expoziţional al avionului de generaţia a cincea va fi prezent la BSDA 2024
-
Spionajul american avertizează: Războiul din Ucraina nu se va încheia prea curând
Descoperirea face parte dintr-un studiu amplu realizat pentru a identifica peste 1.700 de substanţe care compun aromele întâlnite în alimentele de zi cu zi.
“Moleculele din ciocolată, o varietate de mure şi alimente care conţin acizi omega 3 au efecte pozitive asupra stărilor noastre. Studiile au demonstrat că anumite arome folosite în alimente au structurile similare cu cele ale unui acid, a declarat dr. Karina Martinez-Mayorga, cercetător în cadrul studiului.
Acidul descoperit în aceste alimente este folosit pentru a îmbunătăţi stările persoanelor maniaco-depresive.
"Dovezile legate de substanţele chimice pe care le-am găsit în ciocolată, afine, căpşuni, ceaiuri şi anumite alimente ne încurajează să continuăm cercetările pentru găsirea altor substanţe ce pot schimba stările oamenilor”, a adăugat Martinez-Mayorga. Echipa dr. Karina Martinez-Mayorga speră să identifice substanţele chimice care pot ajuta la schimbările bruşte de stare, pot îmbunătăţi sănătatea mintală sau întarzia apariţia pierderii de memorie.
Citește pe alephnews.ro: Un loc de parcare din Amsterdam se vinde cu 500.000 de euro. Cum se justifică prețul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk dezvoltă o „mașină de știri” cu ajutorul lui Grok: „Contează doar ce spun oamenii despre știri”
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:34
-
ieri, 22:00