Tehnologia care va REVOLUŢIONA Internetul: Va fi de 100 de ori mai rapidă decât Wi-Fi-ul - FOTO

Tehnologia Wi-Fi, care nu are o vechime mai mare de 20 de ani, este deja depăşită. Viitorul aparţine inovaţiei Li-Fi, de 100 de ori mai rapidă, care va transmite semnalul de internet prin intermediul unor fascicole de lumină, relatează site-ul sciencealert.com.

191718 afișări
Imaginea articolului Tehnologia care va REVOLUŢIONA Internetul: Va fi de 100 de ori mai rapidă decât Wi-Fi-ul - FOTO

Tehnologia care va REVOLUŢIONA Internetul: Va fi de 100 de ori mai rapidă decât Wi-Fi-ul - FOTO (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Dezvoltată încă din 2011 de un grup de cercetatori condus de profesorul Harald Haas, de la Universitatea din Edinburgh (Scoţia), tehnologia Li-Fi se foloseşte de fascicolele de lumină pentru a transmite date. 

Datele sunt transmise prin intermediul unor lumini LED, care transmit mesaje printr-un cod binar, oferind în laborator viteze de circa 224 GB per secundă, compatibile cu transmiterea a 18 filme de câte 1,5 GB per secundă, ceea ce are potenţialul de a revoluţiona Internetul. 

După testele efectuate în laboarele din Tallinn ale companiei Velmenni, specialiştii au scos tehnologia din laborator şi au implementat-o în birouri, dar şi medii industriale din Estonia, raportând că au ajuns la o viteză de transmitere a datelor de 1 GB per secundă, respectiv de 100 de ori mai repede decât obişnuitul Wi-Fi.

Potrivit sciencealert.com, singurul inconvenient pe care îl are în faţa Wi-Fi-ului, al cărui semnal pătrunde pereţii unei clădiri, este că Li-Fi nu face asta. Dar tehnologia se poate dezvolta, şi privind modul în care evoluează lucrurile, nu este exclus ca acest impediment să fie destul de rapid rezolvat.

Comisia de Comunicaţii din SUA a avertizat recent că am putea rămâne fără spectru de unde radio pentru Wi-Fi în următorii 5 ani, acesta fiind extrem de aglomerat. În aceste condiţii, necesitatea dezvoltării unei noi soluţii de transmisii de date este absolut esenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici