Un spray nazal cu neuropeptide! Vindecă depresia în doar două ore

Un spray nazal cu neuropeptide reprezintă cea mai nouă metodă de tratament utilizată pentru a vindeca depresia şi stările de anxietate, efectele benefice făcându-se resimţite după doar două ore de la aplicare.

2332 afișări
Imaginea articolului Un spray nazal cu neuropeptide! Vindecă depresia în doar două ore

Un spray nazal cu neuropeptide! Vindecă depresia în doar două ore (Imagine: Shutterstock)

Acest tip de spray, bazat pe o substanţă secretată în mod natural de către creier, acţionează în doar două ore de la aplicare, spre deosebire de cele mai multe dintre medicamentele antidepresive actuale care au nevoie de câteva zile pentru a deveni eficiente, informează dailymail.co.uk.

Lichidul este pulverizat prin nări în partea superioară a nasului şi acţionează asupra acelor zone din creier asociate cu starea de dispoziţie.

Un test clinic care vizează gradul de fezabilitate al acestui tratament se află deja în desfăşurare în Statele Unite ale Americii.

Cercetătorii americani afirmă că studiile viitoare vor analiza efectele pe care le generează această substanţă sintetizată de creier asupra pacienţilor care suferă şi de alte afecţiuni de ordin psihiatric, precum sindromul stresului posttraumatic.

Unul dintre dezavantajele majore ale antidepresivelor actuale constă în faptul că aceste medicamente au nevoie de o perioadă mai lungă pentru a acţiona - între două şi opt săptămâni.

În cadrul unui studiu recent, efectuat la Mount Sinai School of Medicine din New York, oamenii de ştiinţă au analizat felul în care acţionează acest spray nazal, care conţine o substanţă chimică secretată de creier, denumită neuropeptidă.

Neuropeptidele sunt substanţe chimice utilizate de celulele nervoase din creier pentru a comunica între ele.

Savanţii consideră că unele dintre aceste neuropeptide, în special neuropeptida Y, sunt implicate în procesul prin care creierul regularizează comportamentul şi starea de dispoziţie.

Neuropeptida Y reprezintă peptida întâlnită în cantităţile cele mai mari din creierul uman şi face parte din compoziţia celulelor nervoase, alături de o altă substanţă, denumită norepinefrină, despre care se spune că ar avea un rol determinant în regularizarea stării de dispoziţie şi a anxietăţii.

Un studiu precedent a evidenţiat faptul că stresul conduce la eliberarea în organism a acestor substanţe, iar un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Michigan din Statele Unite, publicat în Archives of General Psychiatry, afirmă că persoanele care prezintă o predispoziţie genetică pentru a avea un conţinut scăzut de neuropeptide în organism se confruntă cu un risc considerabil de a suferi de depresie.

Potrivit studiilor americane, o femeie din patru şi un bărbat din zece vor avea nevoie de tratament contra depresiei în viitor pe parcursul vieţilor lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici