Alexandra Coman, soprana cu poveşti de pe scena mare, invitată la „Ochii pe mine!”. Cum a fost întâlnirea sa cu Luciano Pavarotti

  • Alexandra Coman, despre întâlnirea cu Luciano Pavarotti: „Lucra pe perioada verii cu noi, fără costuri. Cine îşi permitea să îl plătească pe Luciano Pavarotti? Am fost norocoasă să fiu selecţionată din prima”
  • Alexandra Coman, despre cum l-a cunoscut pe Michael Jackson: „I-am tradus o carte de poezie, Dancing the dream. Eram la liceu atunci. Am tradus-o, am adaptat-o, a fost publicată în România”
  • Alexandra Coman: „Să ştii că nu exclud muzica pop. Adică, un fel de rock-opera sau pop-opera. O dată cu pandemia, vreau să mă reinventez şi să merg şi în direcţia asta”
729 afișări

Soprana Alexandra Coman a povestit în emisiunea „Ochii pe mine!” emoţiile pe care le-a trăit pe scena mare, acolo unde a cântat alături de nume grele precum José Carreras şi Placido Domingo. În plus, soprana a vorbit şi despre cursurile de perfecţionare şi învăţăturile pe care i le-a transmis nimeni altul decât regretatul Luciano Pavarotti.

Ne-a vorbit şi despre întâlnirea cu Michael Jackson, dar şi despre colaborarea cu Sting. Recunoaşte, însă, că pandemia i-a dat peste cap multe planuri şi speră pe viitor într-o reinventare.

Alexandra Coman, despre întâlnirea cu Luciano Pavarotti

„A trebuit să mă duc la o audiţie. El era la audiţii la Teatrul din Modena şi veneau, îţi dai seama, zeci sau sute de candidaţi pentru că selecta 2 sau 3.  Lucra pe perioada verii cu noi, fără costuri. Cine îşi permitea să îl platească pe Luciano Pavarotti? Am fost norocoasă din prima sa fiu selecţionată. Era foarte haios. Ultima întâlnire pe care am avut-o cu el, în Belgrad, cred ca a fost de fapt şi ultimul său concert... A fost ghinion pentru mine pentru că urma din toamnă să cântăm împreună, în turneul lui de adio, să fiu invitata lui şi, din păcate, nu am mai reuşit. Din acest motiv m-a invitat la Belgrad să repetam puţin, să îmi dea repertoriul, să vedem cum decurge concertul. După spectacol, vorbind cu el îmi spunea că se simte foarte rău, că abia aşteaptă să se opereze. Mi-a spus: Nu se poate aşa ceva, ai cântat cu Carreras şi Domingo si cu mine profesorul tău, nu. Gândeşte-te la un lucru: Domingo are vocea cea mai bună, dar eu sunt cel mai frumos dintre ei.”

Ce spune Alexandra Coman despre întâlnirea cu Michael Jackson, căruia i-a tradus şi o carte.

„Era foarte drăguţ şi natural. Eu i-am tradus şi o carte de poezie. Eram mică, eram la liceu atunci. Dancing the dream era cartea lui. Am tradus-o, am adaptat-o, a fost publicată în România. Eram prea emoţionată să-l pun să-mi fredoneze ceva”.

Alexandra Coman despre colaborarea cu Sting

Alexandra Coman a mărturisit, însă, că avea multe proiecte, pe care pandemia i le-a blocat. Tocmai de aceea mărturiseşte că, pe viiitor, nu exclude o reinventare muzicală şi o colaborare de genul rock-opera sau pop-opera. Ce spune soprana despre colaborarea cu Sting?

V. Craioveanu: ”Ai colaborat cu un artist de muzică pop?”

Alexandra Coman: ”Am colaborat la Teatrul Châtelet, cu Sting. Era o producţie de operă modernă, dar ariile erau destul de grele pentru soliştii de operă. De fapt, asta era şi subiectul. Un cântăreţ de muzică uşoara care se îndrăgosteşte de o cântăreaţă de operă.Totul foarte fashion, aşa…”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici