Alina Bica: Cu actuala orientare la nivelul DNA şi cu Kovesi acolo, Coldea nu va păţi niciodată nimic / Graţierea nu se aplică nimănui, e un act formal

Alina Bica, fost şef al DIICOT, a declarat, miercuri, la sediul instanţei supreme, că Florian Coldea nu va păţi niciodată nimic, având în vedere "actuala orientare la nivelul DNA şi cu doamna Kovesi acolo".

1020 afișări
Imaginea articolului Alina Bica: Cu actuala orientare la nivelul DNA şi cu Kovesi acolo, Coldea nu va păţi niciodată nimic / Graţierea nu se aplică nimănui, e un act formal

Alina Bica: Cu actuala orientare la nivelul DNA şi cu Kovesi acolo, Coldea nu va păţi niciodată nimic

Alina Bica: Graţierea nu se aplică nimănui, e un act formal. OUG privind abuzul nu respectă decizia CCR

Alina Bica a declarat, miercuri seara, că ordonanţa de urgenţă privind graţierea "nu se aplică nimănui", fiind de părere că este un "document formal". Fosta şefă a DIICOT a precizat că ordonanţa privind abuzul în serviciu nu respectă decizia CCR.

„Am văzut ordonanţa cu graţierea. Mi se pare foarte interesant. Nu se aplică nimănui, cred. Cred că este doar un document formal. Mi se pare ciudat să excluzi înşelăciunea, care este o infracţiune cu pedeapsă de la 1 la 5 ani şi împăcarea părţilor e permisă, şi să graţiezi părăsirea locului accidentului şi infracţiuni grave.“

În ceea ce priveşte abuzul în serviciu, Bica susţine că nu respectă decizia CCR.

"Cei de la minister ar trebui să citească decizia curţii încă o dată. Curtea a dat nişte criterii de individualizare foarte clare a infracţiunii care nu ţine de cuantumul prejudiciului ci de contţinutul faptei. Cred că ar trebui să dea eficienţă deciziei curţii prin reglementarea corectă a infracţiunii", a mai spus Bica.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracţiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunţul se poate face la cel mult şase luni de la comiterea faptelor iar neglijenţa în serviciu a fost abrogată.

Ordonanţa privind graţierea prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani şi înjumătăţirea pedepsei pentru deţinuţii care au 60 de ani, femei însărcinate şi a celor care au copii de până în 5 ani în întreţinere.

Alina Bica: Cu actuala orientare la nivelul DNA şi cu Kovesi acolo, Coldea nu va păţi niciodată nimic

"Eu consider că domnul Coldea, având în vedere câte persoane au discutat de domnia lui şi ceea ce au făcut în doi ani de zile, ar fi trebuit să existe o verificare mult mai serioasă. Cu actuala orientare la nivelul DNA şi cu doamna Kovesi acolo, niciodată Coldea nu va păţi nimic în această ţară, indiferent ce va face", a declarat Alina Bica la sediul instanţei supreme.

Alina Bica susţine că dosarele ei au pornit "de la o persoană care nu a putut să facă diferenţa între resentimente personale şi locul pe care trebuia să îl ocupe".

"Da, de la doamna Kovesi şi de la domnul Coldea, că nu doresc să îl uit. (...) Îl aştept să vorbească", a spus Bica.

Reacţia Alinei Bica vine după ce Florian Coldea a fost trecut în rezervă, la cererea lui, după ancheta demarată de SRI în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă. Rezultatul anchetei a arătat că Florian Coldea nu a încălcat legea, fiind propusă revenirea lui în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI. Instituţia a anunţat însă că acesta a cerut trecerea în rezervă, decretele fiind semnate ulterior de Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici