ASCULTĂ SMART RADIO | O trompetă concepută şi folosită de Miles Davis, scoasă la licitaţie

O trompetă concepută şi folosită de muzicianul american Miles Davis, evaluată la 70.000 - 100.000 de dolari, va fi scoasă la vânzare pe 29 octombrie, la casa de licitaţii Christie’s din New York, arată Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica trompetistului în playlist-ul zilei.

201 afișări
Imaginea articolului ASCULTĂ SMART RADIO | O trompetă concepută şi folosită de Miles Davis, scoasă la licitaţie

ASCULTĂ SMART RADIO | O trompetă concepută şi folosită de Miles Davis, scoasă la licitaţie

Comandată în trei exemplare de Miles Davis în 1980 şi produsă de Martin Company, trompeta are un model auriu distinctiv, cu lună şi stele, iar în interiorul ei este inscripţionat numele "Miles".

Davis a comandat instrumentele la finalul a cinci ani de pauză în carieră. Trompeta scoasă la licitaţie luna viitoare are un finisaj din lac albastru închis. O alta cu finisaj roşu se află în posesia familiei lui Davis, iar o a treia, de culoare neagră, este înmormântată alături de muzician, în cimitirul Woodlawn din Bronx, New York.

Actualul proprietar al trompetei scoase la licitaţie a cumpărat-o de la George Benson, chitarist şi fost colaborator al lui Davis, potrivit Rolling Stone.

Într-o înregistrare video care a însoţit anunţul despre licitaţie, instrumentistul de jazz Keyon Harrold - care a înregistrat pasajele muzicale pentru filmul "Miles Ahead" (2015), cu Don Cheadle în rolul principal - poate fi văzut cântând la acest instrument.

Crescut în oraşul St. Louis, din statul american Missouri, Miles Davis a fost un pionier al mai multor stiluri de jazz - inclusiv cool jazz, hard-bop, modal jazz, jazz-rock, jazz-funk şi jazz-electronic. Miles Davis, primul artist de jazz care a încorporat ritmuri de rock and roll în piesele sale, a devenit o sursă de inspiraţie majoră pentru numeroase generaţii de muzicieni.

Printre albumele sale cel mai bine vândute se numără experimentalul "Bitches Brew", un dublu disc bazat pe improvizaţie, dar şi meticulosul şi introspectivul "Birth of the Cool", o compilaţie de piese ce descriu evoluţia artistică a muzicianului american.

Discul său "Kind of Blue", lansat în 1959, este cel mai bine vândut album de jazz din istorie.

Cu o sănătate afectată de pneumonie, insuficienţă respiratorie şi de un accident vascular cerebral, starul american a murit în 1991, la vârsta de 65 de ani.

Piesele interpretate de Miles Davis se regăsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici