Bursele europene sunt pe plus, la Bucureşti indicele BET scade cu 0,8%

  • Bursele europene au deschis sesiunea de tranzacţionare de marţi în mare parte în teritoriu pozitiv după ce luni au avut parte de una dintre cele mai bune sesiuni de la începutul anului
  • Creşterea s-a datorat anunţului Pfizer şi BioNTech referitor la vaccinul dezvoltat împotriva COVID-19.
126 afișări
Imaginea articolului Bursele europene sunt pe plus, la Bucureşti indicele BET scade cu 0,8%

Bursele europene sunt pe plus, la Bucureşti indicele BET scade cu 0,8%

“Investitorii se pot aştepta ca astăzi pieţele să se concentreze asupra ştirilor despre vaccinuri, precum şi asupra a impactului lor în ceea ce priveşte stimulentele fiscale şi monetare. Discursurile din partea membrilor Fed ar putea aduce mai multe lămuriri asupra acestor aspecte fiscale şi monetare”, scriu analiştii de la XTB România, citaţi de ZF.

Astfel, indicele londonez FTSE 100 urca la ora redactării acestei ştiri (12.45, ora României) cu 1%, indicele francez CAC 40 avea un plus de 1%, indicele IBEX 35 al Bursei de la Milano avea plus 1,9%, indicele italian FTSE MIB urca cu 0,1%, în timp ce indicele pan-european Stoxx 600 urca cu 0,3%. La polul opus, indicele german DAX avea o scădere de 0,2%.

Trendul pozitiv de marţi nu a ajuns însă şi la Bursa de la Bucureşti, în contextul în care indicele principal BET scădea la ora redactării acestei ştiri cu 0,5%, dinamică determinată în principal pe fondul scăderii acţiunilor Digi (minus 2,1%), TeraPlast (minus 2%) şi Purcari (minus 1,9%), arată datele BVB.

În SUA, contractele futures pe aur se apreciau cu 0,9%, în timp ce petrolul West Texas Intermediate avea o creştere de 1,22%, la 40,8 dolari pe baril. Indicii futures de pe Wall Street se tranzacţionau în creştere cu 0,3% (DJIA F) şi în scădere cu 0,5% (S&P F) şi în scădere cu 1,5% (Nasdaq F).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
burse,
evoluţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici