Cetăţenia fiului fostului lider Al-Qaida Osama bin Laden, retrasă de Arabia Saudită, după ce SUA au oferit recompensă pentru prinderea teroristului

Arabia Saudită i-a retras cetăţenia lui Hamza bin Laden, fiul fostului lider Al-Qaida Osama bin Laden, a anunţat vineri ministrul saudit de Interne într-un comunicat publicat în gazeta oficială, relatează Reuters.

1591 afișări
Imaginea articolului Cetăţenia fiului fostului lider Al-Qaida Osama bin Laden, retrasă de Arabia Saudită, după ce SUA au oferit recompensă pentru prinderea teroristului

Cetăţenia fiului fostului lider Al-Qaida Osama bin Laden, retrasă de Arabia Saudită, după ce SUA au oferit recompensă pentru prinderea teroristului

Hamza Bin Laden este considerat unul dintre liderii principali ai grupării teroriste Al-Qaida. În ultimii ani, acesta a făcut publice mai multe înregistrări prin care le cere militanţilor să comită atentate pe teritoriul Statelor Unite, pentru a răzbuna moartea tatălui său.

Administraţia de la Washington a anunţat joi că va oferi o recompensă de până la un milion de dolari pentru informaţii care duc la capturarea lui Hamza Bin Laden.

Osama Bin Laden a fost ucis în anul 2011, în Pakistan, de către Forţele Speciale americane. Osama Bin Laden este considerat responsabil pentru atentatul din Statele Unite din septembrie 2001, în urma căruia au murit peste 3.000 de persoane.

Fiul lui Osama Bin Laden s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, persoana care a deturnat una dintre cele patru aeronave folosite în atentatul din 2001 şi a redirecţionat-o spre unul dintre turnurile World Trade Center din New York.

Hamza Bin Laden, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost trecut în mod oficial pe lista de terorişti internaţionali a Statelor Unite în urmă cu doi ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici