Donald Trump dezvăluie logo-ul Forţei Militare Spaţiale. Internauţii spun că este copiat după cel din „Star Trek”

Logo-ul oficial al Forţei Militare Spaţiale dezvăluit oficial de preşedintele SUA Donald Trump a fost ironizat pe Twitter, iar internauţii susţin că este o copie a siglei din serialul „Star Trek”, scrie Business Insider.

1900 afișări
Imaginea articolului Donald Trump dezvăluie logo-ul Forţei Militare Spaţiale. Internauţii spun că este copiat după cel din „Star Trek”

Donald Trump dezvăluie logo-ul Forţei Militare Spaţiale. Internauţii spun că este copiat după cel din „Star Trek”

George Takei, unul dintre actorii care îl interpretează pe Hikaru Sulu în celebrul serial a sugerat că ar trebui să primească o compensaţie.

„Ne aşteptăm la nişte compensaţii pentru drepturile de autor”, a afirmat George Takei.

În schimb, un purtător de cuvânt pentru Forţa militară spaţială a declarat, pentru Business Insider, că simbolul „a fost folosit prima oară la începutul anului 1942 de către Forţele Aeriene ale SUA”.

Preşedintele Donald Trump a prezentat, vineri pe Twitter, sigla forţei militare spaţiale, iar reacţiile publicului au fost ironice. Internauţii au spus că seamănă cu logo-ul serialului S.F. de televiziune, „Star Trek”.

„În urma consultării cu marii lideri militari, designeri şi alţii, am plăcerea să vă prezint noul logo pentru Forţa Militară Spaţială a SUA, a şasea ramură a măreţei noastre armate americane”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Internauţii au atras atenţia asupra asemănărilor dintre logo-ul Forţei Militare Spaţiale şi cel fictiv al Flotei Stelare din „Star Trek”. Fanii lungmetrajului spun că principalul simbol şi stelelele din jurul acestuia imită sigla folosită în serialul care a debutat în anul 1966 şi care a dus la crearea mai multor filme pe aceeaşi temă.

George Takei, actorul care l-a jucat în serial pe Hikaru Sulu, a spus pe Twitter că ar trebui să fie recunoscute drepturile de autor.

Logo-ul „a fost folosit pentru prima oară de către Forţele Aeriene ale SUA în anul 1942”, a afirmat, pentru Business Insider, un purtător de cuvânt al Forţei Militare Spaţiale.

„De atunci, simbolul delta a fost utilizat cu preponderenţă ca emblemă în comunitatea militară spaţială. Forţa Militară Spaţială onorează cu mândrie istoria Forţelor Aeriene”, a declarat maiorul Forţei Militare Spaţiale, llian Russell.

Simbolul apare şi pe logo-ul Forţelor Aeriene ale SUA, predecesorul Forţei Militare Spaţiale. Cea din urmă s-a distins prin faptul că a devenit a şasea ramură a forţelor militare din SUA, alături de Forţele Aeriene, Puşcaşii Marini, Armata, Marina şi Paza de Coastă.

Trump a aprobat, în luna decembrie a anului trecut, înfiinţarea noii ramuri a Armatei Statelor Unite, prin care a fost autorizat şi bugetul Forţelor Militare Spaţiale.

„Spaţiul este noul câmp de luptă al lumii. Printre gravele ameninţări la adresa siguranţei noastre naţionale, superioritatea Americii în spaţiu este absolut vitală. Suntem lideri, însă nu este suficient şi în curând vom conduce detaşat în acest domeniu”, a spus Trump la ceremonia de semnare.

Interesul pentru această ramură a Armatei SUA a crescut la început acestui an, când mulţi oameni s-au întrebat cum vor arăta uniformele.

Pe 18 ianuarie, Forţa Militară Spaţială a postat pe Twitter o fotografie cu noile uniforme de camuflaj. Acestea nu sunt cu mult diferite de cele ale forţelor militare ale SUA. Uniformele sunt imprimate cu ecusonul „Forţele Militare Spaţiale ale SUA” şi sunt în culori verzi, bej şi maronii.

Foto Business Insider

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici