Lider ALDE Alba: Tăriceanu a fost cel care a pus capăt negocierilor cu UDMR. Probabil s-a sărit calul

Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care a pus capăt negocierilor cu UDMR pentru votul asupra moţiunii de cenzură, deoarece sunt sunt chestiuni "foarte delicate" şi "nu se pot realiza la foc automat", iar "probabil cineva a sărit calul", a declarat, marţi, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

5174 afișări
Imaginea articolului Lider ALDE Alba: Tăriceanu a fost cel care a pus capăt negocierilor cu UDMR. Probabil s-a sărit calul

Lider ALDE Alba: Tăriceanu a fost cel care a pus capăt negocierilor cu UDMR. Probabil s-a sărit calul

Contactat de Mediafax şi întrebat despre negocierile PSD-ALDE cu UDMR, în privinţa votării moţiunii de cenzură, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că Tăriceanu este dispus să poarte dialog cu minorităţile, în "special cu UDMR-ul", dar "nu cu sabia deasupra capului".

"Nu a fost nicio declaraţie a domnului Tăriceanu în acest sens, dar din ceea ce cunosc eu, (...) negocierile cu UDMR-ul au fost două, trei pe zi, iar cel care a pus capăt acestora a fost Călin Popescu Tăriceanu. Probabil cineva a sărit calul. Nu s-a discutat aşa ceva în şedinţa ALDE, dar din ceea ce ştiu eu, cel care a pus capăt negocierilor şi a spus că în condiţiile acestea nu se poate negocia a fost Tăriceanu. Liderul ALDE este dispus tot timpul la dialog cu minorităţile, în special cu UDMR-ul, dar nu cu sabia deasupra capului. Aceste negocieri sunt foarte delicate mai ales pentru Ardeal, pentru Transilvania şi nu se pot duce într-un astfel de context şi nu se pot realiza la foc automat. Întotdeauna Tăriceanu a avut o relaţie bună cu minorităţile, mai ales cu cele maghiare, dar nu în astfel de condiţii", a spus Ioan Lazăr.

Liderul ALDE Alba a adăugat că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va trece, chiar şi fără sprijinul UDMR-ului, deoarece PSD şi ALDE au un număr suficient de voturi.

UDMR nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, a anunţat senatorul Tanczos Barna, care a precizat că atâta timp cât toate negocierile au picat cu PSD, UDMR nu are de ce să intre în "cearta internă" a social democraţilor.

De asemenea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că discuţiile cu UDMR "s-au închis", după ce un senator al UDMR a declarat că formaţiunea nu va vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici