Liviu Dragnea: Nu au fost probleme privind semnarea de PSD şi ALDE a proiectului legii salarizării

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara, la Sinaia, că nu a existat vreo neînţelegere privind semnarea proiectului salarizării unitare de PSD şi ALDE, însă liderii ALDE au avut nevoie de timp să citească legea.

615 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Nu au fost probleme privind semnarea de PSD şi ALDE a proiectului legii salarizării

Liviu Dragnea: Nu au fost probleme privind semnarea de PSD şi ALDE a proiectului legii salarizării (Imagine: VALENTINA SAROSI / MEDIAFAX FOTO)

"Nu a fost vreo problemă între PSD şi ALDE în ceea ce priveşte semnarea proiectului de lege. În ultimele două săptămâni şi eu şi colegii din PSD ne-am adus contribuţia la proiectul redactat de Guvern. ALDE nu a avut posibiltatea şi aşa cum era firesc s-a citit legea, s-au făcut simulări şi să putem avea proiectul de lege finalizat. Sub nicio formă nu scad salariile judecătorilor şi magistraţilor", a declarat Liviu Dragnea, la Sinaia.

Declaraţiile au venit în contextul în care coaliţia de guvernare s-a reunit, joi, la Sinaia, într-o a doua şedinţă, pentru a discuta despre Legea salarizării unitare, semnarea acestui draft de act normativ fiind trenată din cauza unor probleme ridicate de reprezentanţii ALDE, potrivit unor surse participante la discuţii.

După şedinţă, premierul Sorin Grindeanu a anunţat şi de ce era nevoie de un proiect de lege şi nu de asumarea răspunderii, aşa cum cere PNL.

"Considerăm că importanţa acestei legi şi termenul asumat prin programul de guvernare, finalul trimestrului doi, proiectul să devină lege ne-a condus să luăm decizii ca în Parlament să fie adoptat acest proiect, să fie asumat de parlamentarii coaliţiei de guvernare. Motivul- finalul acestei sesiuni să însemne lege adoptată în Parlament. De aceea, dezbaterile pe marginea acestui proiect vor fi în Parlament", a spus Sorin Grindeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici