Marea Britanie dă asigurări că nu va deporta automat cetăţenii UE în urma Brexit

Guvernul britanic a dat asigurări că cetăţenii UE care nu vor reuşi să depună cerere pentru statutul de rezident nu vor fi deportaţi automat în urma ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar, a declarat Guy Verhofstadt, negociatorul Parlamentului European privind Brexit, relatează The Guardian.

3131 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie dă asigurări că nu va deporta automat cetăţenii UE în urma Brexit

Marea Britanie dă asigurări că nu va deporta automat cetăţenii UE în urma Brexit

Guy Verhofstadt a informat că a discutat cu Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, despre mai multe probleme privind statutul cetăţenilor statelor membre UE în urma Brexit.

Acesta a adăugat că Marea Britanie susţine că nu vor exista deportări automate ale celor care nu vor reuşi să depună cerere pentru statutul de rezident permanent.

"Ideea este că aceşti oameni vor avea posibilitatea, chiar şi în urma perioadei de tranziţie, de a aplica pentru statutul de rezident, precizând motivele pentru care nu au reuşit să le depună până la termenul stabilit", a declarat Verhofstadt.

Procesul de aplicare pentru obţinerea de statut de rezident permanent de către cetăţenii UE care locuiesc în Marea Britanie a început la sfârşitul lui martie 2019. Acesta urmează să se încheie la data de 30 iunie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici