Motivul bizar pentru care Joaquin Phoenix, starul din filmul „Joker”, a fost la un abator

Actorul Joaquin Phoenix, celebru pentru implicarea sa în acţiuni pentru promovarea şi apărarea drepturilor animalelor, a participat la un "priveghi pentru porci", la un abator situat lângă Los Angeles, potrivit tmz.com.

841 afișări
Imaginea articolului Motivul bizar pentru care Joaquin Phoenix, starul din filmul „Joker”, a fost la un abator

Motivul bizar pentru care Joaquin Phoenix, starul din filmul „Joker” a fost la un abator

Duminică noapte, Phoenix a primit premiul pentru cel mai bun rol principal, pentru interpretarea din "Joker", de Todd Phillips, la gala Sindicatului actorilor americani. Starul nu a zăbovit mult la petrecerile organizate după gală, alegând să participe la un "priveghi" pentru porcii duşi la un abator de lângă Los Angeles, Farmer John Packing Co.

Din 2017, zeci de protestatari se adună în faţa acestui abator de două ori pe săptămână şi îşi numesc adunările "priveghi pentru porci".

Camioanele cu animale vii se opresc - cu acordul companiei Farmer John - timp de două minute în faţa abatorului, astfel încât activiştii să poată să le ofere animalelor apă şi alinare. Peste 7.000 de porci sunt tăiaţi zilnic în acest abator.

"Mulţi oameni nu cunosc nivelul de tortură şi crimele din industria produselor din carne şi lapte", a declarat Joaquin Phoenix pentru LA TV.

"Avem obligaţia morală de a vorbi despre acest lucru şi de a prezenta realitatea aşa cum este. Suntem îndoctrinaţi cu acele imagini vesele cu animale din ferme pe ambalajele produselor, la restaurante, dar este o minciună", a mai spus Phoenix.

Potrivit unor surse din industrie, Joaquin Phoenix a fost cel care i-a convins pe organizatorii galei Globurilor de Aur, care a avut loc pe 5 ianuarie, să servească anul acesta un meniu exclusiv vegetarian.

Vegetarian de la vârsta de trei ani, Phoenix este de foarte mult timp un suporter al PETA, organizaţie care luptă pentru apărarea drepturilor animalelor. Actorul american a primit titlul de persoana anului 2019 din partea organizaţiei.

Recent, actorul a apărut pe afişul unei campanii PETA, "We Are All Animals", pentru promovarea unei legi care să interzică circurile ambulante care lucrează cu animale.

În luna martie 2019 a participat, legănând un pui mort, la un marş de Ziua Naţională a Drepturilor Animalelor.

De asemenea, printre altele, a produs documentarul "The Animal People".

Fratele actorului River Phoenix, decedat în urma unei supradoze de droguri în 1993, Joaquin Phoenix a fost nominalizat la premiile Oscar în 2006, pentru rolul titular din filmul "Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash".

Joaquin Phoenix fusese nominalizat la premiile Oscar şi în 2001, pentru rolul din filmul "Gladiatorul". Actorul american, nominalizat în 2013 la Oscar pentru rolul din "The Master", a înregistrat un album cu coloana sonoră a filmului "Walk the Line", pentru care a câştigat un premiu Grammy. În 2017 a primit premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes, pentru interpretarea din "You Were Never Really Here", regizat de Lynne Ramsay.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici