O nouă operaţiune militară "dacă Siria încalcă linia roşie". Avertisment transmis de una dintre puterile occidentale

Efectuarea unei noi operaţiuni militare în Siria este posibilă dacă regimul de la Damasc încalcă din nou ”linia roşie”, a declarat ministrul de Externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, într-un interviu acordat pentru postul BFMTV.

2684 afișări
Imaginea articolului O nouă operaţiune militară "dacă Siria încalcă linia roşie". Avertisment transmis de una dintre puterile occidentale

O nouă operaţiune militară "dacă Siria încalcă linia roşie". Avertisment transmis de una dintre puterile occidentale

Le Drian a afirmat că Franţa nu are niciun dubiu în privinţa faptului că atacul chimic din Duma a fost efectuat de forţele regimului condus de Bashar al-Assad şi a adăugat că o nouă utilizare a armelor chimice din partea Damascului va provoca o acţiune militară.

Ministrul francez de Externe a precizat că obiectivele operaţiunii militare au fost atinse, din moment ce o mare parte a arsenalului chimic al Damascului a fost distrus. Acesta a adăugat că este nevoie de continuarea dialogului cu Rusia.

Potrivit unui raport publicat sâmbătă de către serviciile de informaţii franceze, nu există niciun dubiu că atacul chimic din Duma a fost comis de către forţele regimului de la Damasc.

”În baza informaţiilor adunate de serviciile noastre, Franţa consideră, fără niciun dubiu, că atacul chimic îndreptat împotriva civililor din Duma a fost comis de către forţele armate siriene”, se arată în raport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici