Un grup înarmat a cucerit o închisoare unde erau încarceraţi foşti demnitari ai regimului Gaddafi

Un grup înarmat a preluat vineri controlul unei închisori din capitala Tripoli unde erau închişi peste 30 de demnitari ai fostului regim Muammar Gaddafi, au declarat surse judiciare, citate de AFP.

984 afișări
Imaginea articolului Un grup înarmat a cucerit o închisoare unde erau încarceraţi foşti demnitari ai regimului Gaddafi

Un grup înarmat a cucerit o închisoare unde erau încarceraţi foşti demnitari ai regimului Gaddafi

În rândul celor peste 30 de personalităţi ale fostului regim sunt încarceraţi ultimul prim-ministru al lui Muammar Gaddafi, Baghdadi Mahmudi şi fostul şef al serviciilor de informaţii, Abdullah Senussi, condamnaţi la moarte în 2015.

În urma atacului efectuat de Katiba Thowar Tripoli, grup înarmat fidel guvernului de uniune naţională, gărzile au fost obligate să se retragă, a precizat o sursă judiciară, precizând că două persoane din rândul şi-au pierdut viaţa în urma a atacului.

Până în prezent, nu sunt informaţii cu privire la starea deţinuţilor şi nici nu se ştie dacă prizonierii au fost mutaţi din închisoare.

Închisoarea Al-Hadhba era sub controlul unei grupări islamiste conduse de Khalid Sharif, fost viceministru al apărării în fostul guvern instalat de coaliţia Fajr Libya care a cucerit Tripoli în 2014.

Khalid Sharif a declarat că gărzile închisorii s-au "retras" şi au exista răniţi, în rândul acestora, potrivit postului Libya al-Ahrar, citat de AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici