28 noiembrie 1964: Mariner 4, misiunea care ne-a adus primele imagini cu planeta roşie

  • Pe 28 noiembrie 1964, sonda Mariner 4 pleca spre Marte
  • Mariner 4 a trimis primele imagini din apropiere ale planetei roşii
  • Transmisia primei imagini s-a încheiat după 10 ore
  • Angajaţii NASA au colorat de mână o variantă a fotografiei
539 afișări
Imaginea articolului 28 noiembrie 1964: Mariner 4, misiunea care ne-a adus primele imagini cu planeta roşie

28 noiembrie 1964: Mariner 4, misiunea care ne-a adus primele imagini cu planeta roşie

Dacă a fost ceva care n-a scos marţienii din cap, aceea a fost misiunea Mariner 4. Exact acum 56 de ani, sonda pleca în călătoria ei către Marte.

De acolo a transmis primele imagini de pe orbită cu planeta roşie. Fotografiile au dezamăgit o parte din public, care se aştepta să vadă o planetă plină de marţieni. Dar să nu te mire, cu 26 de ani înainte, Orson Wells şocase America cu versiunea sa din Războiul Lumilor.

Imaginile au fost trimise spre Pământ bit cu bit, atât putea tehnologia la acea vreme. 10 ore a durat transmisia primei imagini. Şi aşteptând ca datele să fie procesate de computer, unii angajaţi de la centrul de control s-au plictisit şi s-au apucat să coloreze de mână imaginea în funcţie de indicaţiile numerice. Un fel de paint by numbers din zilele noastre.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici