Amazon a prezentat robotul casnic Astro. Noul produs are mişcări expresive ale corpului şi răspunde la interacţiuni cu utilizatorii

Retailerul online Amazon a prezentat noua sa linie de produse, care include robotul Astro, un termostat inteligent, un nou dispozitiv Echo Show, o brăţară fitness sau drona de scuritate a locuinţei Ring.

530 afișări
Imaginea articolului Amazon a prezentat robotul casnic Astro. Noul produs are mişcări expresive ale corpului şi răspunde la interacţiuni cu utilizatorii

Amazon a prezentat robotul casnic Astro. Noul produs are mişcări expresive ale corpului şi răspunde la interacţiuni cu utilizatorii

Amazon tocmai a anunţat: Un robot de casă numit Astro, o bandă de fitness şi multe altele

Compania anunţat şi un parteneriat cu Disney pentru Amazon Echo Amazon Echo, precum şi Amazon Glow, un dispozitiv de apelare video şi jocuri pentru copii.

Robotul Astro este echipat cu un ecran rotativ care este montat pe o bază cu roţi. Amazon a proiectat robotul pentru a părea prietenos, cu ochi şi mişcări expresive ale corpului care răspund la interacţiunea cu utilizatorul.

Robotul se poate deplasa singur dintr-o cameră în alta şi este capabil să navigheze în jurul obiectelor de pe podea sau să frâneze pentru a evita coliziunea cu obstacole. O cameră periscop ataşată la baza dispozitivului poate fi ridicată sau coborâtă pentru a vedea obiectele aflate la înălţime.

Astro este echipat cu asistentul vocal Alexa al companiei. Acesta poate seta şi transmite mementouri, poate furniza divertisment, cum ar fi emisiuni TV sau podcast-uri, şi poate controla dispozitive inteligente pentru casă, printre alte sarcini. Robotul răspunde, de asemenea, la comenzi; dacă utilizatorii spun "Astro, beatbox", robotul va emite sunete muzicale.

Robotul are, de asemenea, funcţii de securitate şi siguranţă. Printr-o integrare cu Ring, Astro este capabil să patruleze în mod autonom în casa utilizatorului în timp ce acesta este plecat, poate semnaliza potenţialii intruşi şi poate identifica sunete precum geamuri sparte sau alarme de fum prin intermediul unei funcţii numite Alexa Guard.

Pentru cei care sunt îngrijoraţi de intimitate, Amazon a declarat că microfonul, camera şi senzorii de mişcare ai lui Astro pot fi dezactivaţi prin apăsarea unui buton. Utilizatorii pot, de asemenea, să desemneze "zone interzise", sau anumite camere care sunt interzise robotului.

Astro costă 999,99 dolari şi este disponibil doar pe bază de invitaţie. Amazon nu a dezvăluit o dată de lansare a robotului, dar a precizat că va începe să acorde invitaţii în cursul acestui an

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici