ByteDance alege Oracle pentru a menţine TikTok pe piaţa din Statele Unite. Oferta propusă de Microsoft a picat

  • ByteDance va semna un acord pentru preluarea operaţiunilor TikTok din SUA cu Oracle
  • Oferta propusă de Microsoft după luni bune de negocieri a picat
  • Acordul dintre companii nu va fi structurat ca o vânzare, ci ca o restructurare
366 afișări
Imaginea articolului ByteDance alege Oracle pentru a menţine TikTok pe piaţa din Statele Unite. Oferta propusă de Microsoft a picat

Sursa foto: profimedia

ByteDance din China a ales un consorţiu condus de Oracle Corp ORCL.N pentru semnarea unui acord legat de preluarea operaţiunilor TikTok din SUA, după ce oferta Microsoft nu s-a ridicat la aşteptările negocierilor purtate în ultimele luni.

Fondatorii TikTok au fost în discuţii cu mai multe companii pentru a ceda operaţiunile din SUA unei companii americane, după ce preşedintele Donald Trump a ameninţat că va interzice aplicaţia în Statele Unite.

Acordul dintre cele două companii nu va fi structurat ca o vânzare propriu zisă, ci mai mult ca o restructurare. Oracle va deveni partenerul strategic al ByteDance şi se va ocupa de datele utilizatorilor TikTok din SUA, relatează Reuters.

ByteDance va avea nevoie pentru ca acordul să se finalizeze de aprobarea guvernelor Statelor Unite şi Chinei. Nu este clar încă dacă preşedintele Trump, care doreşte ca o companie de tehnologie americană să deţină cea mai mare parte din acţiunile TikTok în Statele Unite, va aproba acordul propus.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici