Tehnologia, un prieten de nădejde care te poate distrage mai mult decât crezi. Cât timp poţi pierde zilnic verificând notificările

  • Zilnic primeşti zeci sau chiar sute de notificări de la diverse aplicaţii
  • Poţi pierde până la 3 ore şi jumătate zilnic cu citirea notificărilor
  • În plus, notificările îţi distrag atenţia de la ce ai de făcut pentru job
404 afișări
Imaginea articolului Tehnologia, un prieten de nădejde care te poate distrage mai mult decât crezi. Cât timp poţi pierde zilnic verificând notificările

Ţi-ai făcut vreodată un calcul câte notificări primeşti pe zi? Dacă nu, află că studiile arată că pierdem până la 3 ore şi jumătate pe zi cu diverse notificări. Asta ne distrge de la treaba pe care o avem de făcut la job şi ne poate reduce eficienţa.

Ionuţ Munteanu este directorul unei companii de marketing digital. El îţi spune că este fals că poţi să fii atent la telefon şi la treaba de la job în acelaşi timp. De fapt doar îţi muţi atenţia de la un task la altul foarte rapid.

„Tehnologia în sine nu este neapărat, adică nu este rea sau bună, ea este la îndemăna utilizatorului şi utilizatorul este cel care schimbă vectorul ăsta de bun-rău. Ruptura de tehnologie evident că opreşte problema utilizării în exces al tehnologiei, dar nu asta este soluţia, trebuie să găsim un echilibru. Tu trebuie să fii cel care gestionează fluxul de informaţii care ţi-e dat”, spune Ionuţ Munteanu, directorul unei companii de marketing digital.

„Zilnic primesc cam 20, nu ştiu, de notificări de la diferite aplicaţii pe care le am în telefon şi sincer, mă deranjează foarte mult, mai ales dacă vorbesc la telefon, le tot aud în ureche cum vin una după alta şi mă perturbă”, povesteşte Mihaela. 

„Primesc zeci de notificări pe zi şi, sincer, simt că uneori pierd mai mult timp pe telefon decât la birou. Şi mi-aş dori uneori, pur şi simplu, să dau block tuturor şi să nu mai primesc nimic, ca să pot să mă concentrez pe treabă”, spune şi Ştefan.  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici