Cum e să fii femeie şi gamer în ţara în care doar bărbaţii au voie să meargă în sălile de jocuri

  • Gamingul a devenit extrem de popular în Iran, iar 30% sunt femei.
  • Acestea nu au voie să meargă în săli de joc şi adesea au probleme cu internetul
  • Una dintre cele mai populare jucătoare are 30.000 de fani pe internet.
1248 afișări
Imaginea articolului Cum e să fii femeie şi gamer în ţara în care doar bărbaţii au voie să meargă în sălile de jocuri

Cum e să fii femeie şi gamer în ţara în care doar bărbaţii au voie să meargă în sălile de jocuri

Nu este uşor să fii femeie în gaming. Mai ales în Iran. Deşi 30% dintre gamerii din această ţară sunt femei, acestea au multe interdicţii. Nu au voie să intre în sălile de jocuri şi uneori li se opreşte internetul. Chiar şi aşa, pasiunea pentru jocuri e prea mare pentru unele fete. Niloofar de exemplu, are 23 de ani şi are deja 30.000 de fani pe internet. Să ştii că nici pentru româncele care iubesc gamingul nu e prea uşor. 

Niloofar, gamer din Iran:  Oamenii îmi spuneau: "Du-te şi găseşte-ţi un soţ. Mergi să te joci cu păpuşile. Mergi să speli vasele". Astfel de abuzuri m-au marcat pe mine şi pe alte fete din gaming.

ELYciousLy, gamer român: Am primit şi comentarii răutăcioase, băieţii de obicei ne trimit la bucătărie. Da, cred că ei spun asta pentru că e urât pentru nişte băieţi să piardă în faţa unor fete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici