Divulgarea neautorizată pe Facebook a datelor personale i-a adus unei firme 15.000 de euro amendă

  • O firmă a organizat pe Facebook un concurs pentru atragerea clienţilor.
  • Persoane străine au putut accesa datele personale a peste 400 de participanţi, după ce o parolă de acces la formularele completate de aceştia a fost publicată din greşeală.
  • Pentru această breşă de securitate, Autoritatea pentru Supravegherea Datelor a amendat firma cu 15.000 euro.
460 afișări
Imaginea articolului Divulgarea neautorizată pe Facebook a datelor personale i-a adus unei firme 15.000 de euro amendă

Divulgarea neautorizată pe Facebook a datelor personale i-a adus unei firme 15.000 de euro amendă

Operatorul ProLeasing Motors SRL a organizat, pe pagina de Facebook, un concurs ce implica şi completarea unor formulare, iar ulterior a postat pe reţeaua de socializare şi parola de acces la formularele completate de cei peste 400 de participanţi la concurs.

Din breşa de securitatea creată, persoane străine au accesat datele personale ale participanţilor, motiv pentru care Autoritatea pentru Supravegherea Datelor a amendat compania cu 15.000 de euro.

Din mai 2018, de când Regulamentul pentru Protecţia Datelor (GDPR) se aplică, în România au fost amendate mai multe bănci: Unicredit (130.000 de euro), Raiffeisen Bank (150.000 de euro) şi ING (80.000 de euro).

La rândul său, compania Tarom a fost amendată după ce un angajat a accesat neautorizat aplicaţia de rezervări şi a fotografiat o listă cu datele personale ale pasagerilor.

Şi World Trade Center s-a ales cu o amendă după ce, în spaţiul online, a fost publicată o listă cu datele a 46 de clienţi cazaţi la hotel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici