Facebook Messenger va cripta apelurile vocale şi video. Opţiunea urmează să fie implementată şi la Instagram

  • Facebook Messenger adaugă criptarea end-to-end pentru apelurile vocale şi video.
  • Decizia e justificată prin numărul mare de apeluri zilnice: 150 de milioane.
  • WhatsApp, deţinut tot de Facebook, oferă criptare pentru apeluri de ceva timp.
1263 afișări
Imaginea articolului Facebook Messenger va cripta apelurile vocale şi video. Opţiunea urmează să fie implementată şi la Instagram

Facebook Messenger va cripta apelurile vocale şi video. Nimeni nu va mai putea auzi apelurile efectuate prin aplicaţia de chat

Facebook sporeşte nivelul de securitate al aplicaţiei de messenger şi adaugă criptarea end-to-end a apelurilor video şi audio.
 
Opţiunea, deja disponibilă pentru Whatsapp, urmează să fie implementată şi la Instagram.
 
Pe scurt, nimeni nu va putea auzi apelurile efectuate prin aplicaţia de chat, nici măcar Facebook. Iar decizia vine pe fondul numărului mare de apeluri audio şi video ale utilizatorilor, 150 de milioane pe zi.
 
În plus, opţiunea de a cripta discuţiile chat este disponibilă încă din 2016, astfel că şi criptarea apelurilor era necesară şi chiar aşteptată, mai ales că din 2019 se încerca implementarea măsurii atât pentru Fb Messenger, cât şi pentru Instagram.
 
În cazul Whatsapp, criptarea end-to-end este implicită, astfel că datele private nu pot fi accesate de alte persoane. La fel se întâmplă şi cu Zoom, Signal sau FaceTime.
 
Criptarea trebuie activată, deoarece ea nu se activează automat. Trebuie să accesezi meniul „Conversaţie secretă” pentru a cripta chaturile vocale şi video.
 
Tot ca element de noutate, Facebook adaugă mai multe opţiuni la funcţia de mesaje care dispar, funcţie care face parte şi din meniul Conversaţii secrete. Compania a extins opţiunile pentru cât timp mesajele rămân în modul de dissapear. Acum putem alege între un interval de la cinci secunde şi până la 24 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici