Gigantul tehnologic chinez Baidu a dezvăluit un nou taxi care se conduce singur

  • Gigantul tehnologic chinez Baidu a dezvăluit următorul vehicul care se va alătura serviciului său de taxi cu conducere autonomă, Apollo Go.
  • Acesta spune că noul său model, Apollo RT6, are abilităţile rutiere ale unui şofer cu 20 de ani de experienţă.
308 afișări
Imaginea articolului Gigantul tehnologic chinez Baidu a dezvăluit un nou taxi care se conduce singur

Sursa foto: Twitter

Conform reglementărilor chineze, în prezent, maşinile autonome necesită încă prezenţa unui şofer de siguranţă.
 
Dar, într-o zi, spune Baidu, volanul detaşabil al modelului RT6 ar putea fi înlocuit cu scaune suplimentare, automate de vending, birouri sau console de jocuri, potrivit BBC.
 
Fiecare Apollo RT6 ar costa 31.000 de lire sterline, semnificativ mai puţin decât modelele anterioare, a precizat Baidu.
 
Această reducere masivă a costurilor ne va permite să implementăm zeci de mii de [vehicule automate] în China", a declarat cofondatorul şi directorul executiv Robin Li la conferinţa anuală de tehnologie a companiei.
 
Ne îndreptăm spre un viitor în care a lua un robo-taxi va fi la jumătate din costul de a lua un taxi în prezent".
 
Baidu doreşte ca RT6 să se alăture flotei sale existente în a doua jumătate a anului 2023, pentru un test la scară mică, şi intenţionează ca, în cele din urmă, să aibă 100.000 de astfel de vehicule pe şosele.
 
Vehiculul este dotat cu 38 de senzori, printre care:
  • opt senzori de detectare a luminii şi de distanţă (Lidar)
  • un radar cu unde de 6 mm
  • 12 senzori cu ultrasunete
  • 12 camere de luat vederi
Baidu spune că robo-taxi-urile sale, care funcţionează în regim de testare în 10 oraşe din China, printre care Shenzhen, Shanghai şi Beijing, au oferit peste un milion de curse de la lansarea serviciului, în 2020.
 
„În timp ce au fost lansate scheme pilot, au existat percepţii online că acestea sunt încă "greu de găsit" sau că este dificil să se facă programări, pentru a încerca una", a adăugat ea.
 
Alte companii din spaţiul robo-taxi din China includ:
  • AutoX, susţinută de gigantul tehnologic chinez Alibaba.
  • Pony.ai, fondată de foşti ingineri de la Google şi Baidu şi susţinută de Toyota.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici