Virgin Galactic se apropie de lansarea navei Unity. Miliardarul Richard Branson va deveni primul turist spaţial

  • Virgin Galactic a finalizat planurile pentru lansarea de duminică
  • Miliardarul Richard Branson va deveni primul turist spaţial.
  • Echipajul va petrece 4 minute în gravitaţie 0
289 afișări
Imaginea articolului Virgin Galactic se apropie de lansarea navei Unity. Miliardarul Richard Branson va deveni primul turist spaţial

Richard Branson va deveni primul turist spaţial

Richard Branson va deveni în doar 4 zile primul turist care ajunge în Spaţiu. Călătoria nu este lipsită de riscuri: miliardarul a recunoscut în ultimul interviu că soţia l-a rugat să renunţe la plan. 

Toţi ochii vor fi pe cer duminică, la 16, ora României. Atunci nava numită Unity va fi eliberată de un alt avion la o altitudine de 15.000 de metri şi se va îndrepta către Spaţiu. Va ajunge până la 80 de kilometri deasupra Pământului şi echipajul va pluti timp de 4 minute înainte ca Unity să se îndrepte înapoi spre Pământ.
 
 
Deşi Richard Branson e primul turist care va merge în Spaţiu, Jeff Bezos se mândreşte cu faptul că racheta Blue Origin va zbura mai sus, până la 100.5 kilometri de Pământ. Şeful Virgin Galactic a fost întrebat şi despre această rivalitate cu Jeff Bezos.
 
„Ştiu că nimeni nu mă va crede când o spun. Dar sincer, chiar nu există (n.r. o competiţie cu Bezos). Mereu mi-am imaginat, de când eram copil, că o navă spaţială ar trebui să arate aşa. (...) Pur şi simplu aşa mi-am imaginat că ar trebui să zbori către Spaţiu”, spune Richard Branson.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici