Drumul spre Spaţiu al miliardarilor. Elon Musk nu vrea să o ia pe urmele lui Jeff Bezos şi Richard Branson

  • Richard Branson va călători către Spaţiu pe 11 iulie, iar Jeff Bezos pe 20 iulie.
  • Deşi SpaceX e mai avansată decât Blue Origin sau Virgin Galactic, Musk nu merge în Spaţiu.
  • Cele două misiuni din luna iulie pornesc era turismului spaţial.
1061 afișări
Imaginea articolului Drumul spre Spaţiu al miliardarilor. Elon Musk nu vrea să o ia pe urmele lui Jeff Bezos şi Richard Branson

Drumul spre Spaţiu al miliardarilor. Elon Musk nu vrea să o ia pe urmele lui Jeff Bezos şi Richard Branson

Trăim într-o eră în care miliardarii fac tot posibilul să călătorească spre Spaţiu, iar primele zboruri vor avea loc luna aceasta. Totuşi, Elon Musk nu are de gând să o ia pe urmele rivalilor.

Richard Branson se va afla la bordul navei Virgin Galactic pe 11 iulie. Va ajunge până la 80 de kilometri altitudine. Nouă zile mai târziu vine rândul lui Jeff Bezos. Cel mai bogat om din lume va ajunge dincolo de linia Karman, adică graniţa dintre atmosfera Pământului şi Spaţiu.
 
„Mereu am fost un visător. Mama m-a învăţat să nu mă dau bătut niciodată şi să ţintesc spre stele. În iulie, visul nostru va deveni realitate”, a spus CEO-ul Virgin Galactic, Richard Branson.
 
„Să vezi Pământul din Spaţiu te schimbă, îţi schimbă relaţia cu această Planetă, cu umanitatea. Există un singur Pământ”, afirmă Jeff Bezos. 
 
Al treilea miliardar din ecuaţie este Elon Musk. Compania lui, SpaceX, este mai avansată decât cele ale rivalilor: colaborează deja cu NASA, a dus astronauţi pe Staţia Spaţială şi are aproape săptămânal lansări. De asemenea, rachetele SpaceX au ajuns la o altitudine încă inaccesibilă pentru celelalte.
 
Totuşi, Musk nu are de gând să meargă el însuşi în Spaţiu. Cel puţin, nu acum. Asta pentru că principala miză este de a coloniza Marte!
 
Rachetele Starship, care vor fi capabile să ducă oameni pe planeta roşie, sunt încă în faza de teste, fără oameni la bord. Mai în glumă, mai în serios, Musk a admis că vrea să ajungă pe Marte în viitor. Pentru el, doar să ajungă în Spaţiu nu e suficient.
 
„Mi-ar plăcea să merg la un moment dat. Voi merge dacă sunt sigur că SpaceX va fi în regulă fără mine şi că va continua pe aceeaşi cale. Poate că m-aţi auzit, am spus eu o glumă în trecut. Că mi-ar plăcea să mor pe Marte, doar să nu fie la impact”, a spus Elon Musk.
 
SpaceX va începe şi ea să ducă turişti în Spaţiu. Prima misiune va avea loc spre finalul anului.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici