Patru astronauţi, între care primul din Turcia, au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională

Un echipaj format din patru oameni, printre care se numără şi primul astronaut turc, a ajuns sâmbătă la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru o şedere de două săptămâni, în cadrul celei mai recente misiuni de acest fel organizată de către compania americană Axiom Space, relatează Reuters.

195 afișări
Imaginea articolului Patru astronauţi, între care primul din Turcia, au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională

Atât nava Crew Dragon, cât şi racheta Falcon 9 care a transportat-o pe orbită au fost furnizate, lansate şi operate de SpaceX, compania lui Elon Musk.

Odată ajunşi la staţia spaţială, astronauţii intră în responsabilitatea operaţiunii de control a NASA.

Crew Dragon s-a cuplat în mod autonom cu ISS în timp ce cele două vehicule spaţiale zburau la aproximativ 400 km deasupra Pacificului de Sud, a arătat o transmisiune în direct pe internet a NASA.

Ambele au zburat în tandem în jurul globului la o viteză hipersonică de aproximativ 28.200 km/h în momentul în care s-au unit pe orbită.

Planurile prevăd ca echipajul Axiom-3 să petreacă 14 zile în microgravitaţie pentru a efectua peste 30 de experimente ştiinţifice, multe dintre ele axate pe efectele zborului spaţial asupra sănătăţii şi bolilor umane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici