Piaţa locală de smartphone-uri a stagnat în 2019. Chiar şi aşa, o marcă a consemnat cea mai bună performanţă din istorie

Piaţa locală de smartphone-uri a stagnat anul trecut la 3,8 milioane de unităţi. Compania Samsung a avut cea mai bună performanţă din istorie pe piaţa locală de smartphone-uri.

1415 afișări
Imaginea articolului Piaţa locală de smartphone-uri a stagnat în 2019. Chiar şi aşa, o marcă a consemnat cea mai bună performanţă din istorie

Piaţa locală de smartphone-uri a stagnat în 2019. Compania care a avut cea mai bună performanţă din istorie

În 2019 pe piaţa locală s-au vândut aproximativ 3,7-3,8 milioane de smartphone-uri, acelaşi nivel cu anul anterior, conform Ziarului Financiar.

Compania Samsung a avut cea mai bună performanţă din istorie pe piaţa locală de smartphone-uri, înregistrând o cotă de piaţă medie de aproximativ 54% după numărul de unităţi livrate. Este pentru prima dată când cota de piaţă a companiei depăşeşte 50%.

Din punct de vedere valoric, piaţa de smartphone-uri a crescut anul trecut cu câteva procente faţă de 2018. Piaţa a fost marcată şi în 2019 de o nouă reducere a cotei de piaţă a jucătorilor mici, care a ajuns să reprezinte mai puţin de 6% din numărul de vânzări.

Primele trei branduri de pe piaţă - Samsung, Huawei şi Apple - au vândut peste 83% din numărul total de telefoane inteligente, faţă de aproximativ 75% în urmă cu un an.

Faţă de anul 2016, cota de piaţă după numărul de unităţi livrate a crescut cu circa 10 puncte procentuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici