Primul om cu cip cerebral de la compania Neuralink poate controla un mouse cu gândul

  • Primul pacient uman căruia i-a fost implantat un cip cerebral de la compania Neuralink deţinută de Elon Musk se recuperează bine.
  • Anunţul a fost făcut de miliardar.
  • Potrivit acestuia, pacientul poate controla un mouse cu ajutorul gândului, potrivit Reuters.
1119 afișări
Imaginea articolului Primul om cu cip cerebral de la compania Neuralink poate controla un mouse cu gândul

Primul om cu cip cerebral de la compania Neuralink poate controla un mouse cu gândul

Elon Musk a dezvăluit că numele primului cip este „Telepatie” şi că pacientul se simte bine.

„Progresul este bun, iar pacientul pare să fi făcut o recuperare completă, fără efecte negative de care suntem conştienţi. Pacientul este capabil să mişte mouse-ul în jurul ecranului doar gândindu-se”, a dezvăluit Musk, luni, pe platforma X.

Miliardarul speră că noul dispozitiv va permite utilizatorilor cu dizabilităţi, precum Stephen Hawking, „să comunice mai repede decât un licitator”. Printre altele, cipul „va permite controlul telefonului sau computerului cu ajutorul gândurilor”.

Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente a acordat anul trecut companiei lui Musk autorizaţia de a efectua primul său test de testare a implantului pe oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici