Roboţii iau joburile oamenilor. Ce este şi ce face Model-T

  • Model-T este un robot care poate aşeza marfă pe raft în locul unui angajat
  • Robotul este controlat de o persoană cu ajutorul unei căşti virtuale şi mănuşi speciale
  • Ideea a pornit din lipsa forţei de muncă pentru joburile prost plătite
496 afișări
Imaginea articolului  Roboţii iau joburile oamenilor. Ce este şi ce face Model-T

Roboţii iau joburile oamenilor. Ce este şi ce face robotul Model-T

Lanţul de magazine Lawson din Tokyo testează robotul Model-T pentru aranjarea mărfurilor pe rafturi, scrie CNN. Ideea a pornit din lipsa forţei de muncă pentru joburi prost plătite. Model-T, dezvoltat de japonezi, depăşeşte doi metri, se deplasează pe roţi şi este echipat cu camere, microfoane şi senzori. Robotul este controlat de la distanţă de personalul din magazin. „Pilotul” uman poartă o cască de realitate virtuală şi mănuşi care îi permit să simtă obiectele pe care le prinde robotul. Prin microfoane şi căşti se face comunicarea cu oamenii din magazin.

Robotul poate fi controlat de oriunde din lume, ceea ce ajută la recrutarea angajaţilor din zone unde forţa de muncă este mai ieftină.

"Ar putea fi acesta începutul automatizării comerţului? În august, acest robot japonez va sosi la muncă în magazin pentru a aşeza sandvişuri, băuturi şi mâncare gătită pe rafturi". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici